Ενίσχυση του Δήμου Τριφυλίας με μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα και φορτηγά

Ενίσχυση του Δήμου Τριφυλίας με μεταχειρισμένα  απορριμματοφόρα και φορτηγά

Με δύο μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα οχήματα, με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας, με σύστημα ανύψωσης κάδων, καινούργιο όχημα πλύσης κάδων και τρία μεταχειρισμένα ανατρεπόμενα οχήματα (φορτηγά) ενισχύθηκε ο Δήμος Τριφυλίας στο πλαίσιο υλοποίησης του διαγωνισμού για «Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου & Συνοδευτικού Εξοπλισμού του Δήμου Τριφυλίας».

Μένει σε εκκρεμότητα η παράδοση από τον προμηθευτή ενός μεταχειρισμένου ρυμουλκού (τράκτορα), καθώς και ενός καινούργιου ημιρυμουλκούμενου οχήματος μεταφοράς απορριμμάτων οπίσθιας φόρτωσης, καθώς έχει ζητηθεί παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Το Σάββατο το μεσημέρι αφίχθησαν στην Τριφυλία τα ως άνω οχήματα και, μάλιστα, έκαναν «τουρ» σε πομπή και με κορναρίσματα από το Καλό Νερό, στην Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά, τη Μαραθόπολη και τους Γαργαλιάνους και επιστροφή στην Κυπαρισσία. Ο αναπληρωτής δήμαρχος Τριφυλίας και αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, Αντώνιος Βλάχος, υποδέχθηκε τα οχήματα στη διασταύρωση του Καλού Νερού και από εκεί, με προπομπό περιπολικό του Α.Τ. Τριφυλίας, ξεκίνησαν για την Κυπαρισσία, όπου στην κεντρική πλατεία υποδέχθηκε, με χαρά και συγκίνηση, την πομπή ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης.

Στη συνέχεια η πομπή ξεκίνησε από την πλατεία της Κυπαρισσίας, με προπομπό περιπολικό και αυτοκίνητο του Δήμου με οδηγό τον κ. Βλάχο και συνοδηγό το δήμαρχο Τριφυλίας.

Σε όλη τη διαδρομή που έκανε η πομπή ήταν προπομπός περιπολικό του Α.Τ. Τριφυλίας, με τον κ. Λεβεντάκη να εκφράζει με δημοσίευση στο facebook το απόγευμα της Κυριακής, ώρα 7.07 μ.μ., «ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) Τριφυλίας, καθώς και στο πλήρωμα του περιπολικού που συνόδευσε το κομβόι των νέων απορριμματοφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου που παρέλαβε, χθες (σ.σ. το Σάββατο), ο Δήμος Τριφυλίας».

Νωρίτερα, στις 12:30 μ.μ. της Κυριακής, στο facebook είχε γίνει δημοσίευση του κ. Βλάχου γράφοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα, τους συναδέλφους μου, από το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.)Τριφυλίας, που συνόδευσαν, με περιπολικό, το κομβόι των νέων απορριμματοφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου που παρέλαβε, σήμερα (σ.σ. χθες), ο Δήμος Τριφυλίας. Και που, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους, από το Καλό Νερό έως και τους Γαργαλιάνους (με ενδιάμεσους σταθμούς στην Κυπαρισσία, στα Φιλιατρά και στη Μαραθόπολη), φρόντισαν για την ανεμπόδιστη και, συγχρόνως, ασφαλή διέλευσή τους».

Το «γεγονός του περιπολικού προπομπού», ωστόσο, σε ώρες κοινής ησυχίας με κορναρίσματα των οχημάτων, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ερωτήματα (σ.σ. θα διαβάσετε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά”).

Μετά το τελευταίο απορριμματοφόρο στην πομπή, το οποίο δεν είναι της συγκεκριμένης προμήθειας αλλά παλαιότερο του Δήμου, της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, που επισκευάστηκε, και το μόνο που έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, ήταν ο γεωργικός ελκυστήρας με καταστροφέα, που είχε αφιχθεί στο Δήμο από τον Ιούλιο, και η προμήθειά του έγινε από άλλη προμηθεύτρια εταιρεία.

Σε ενημερωτική επιστολή του κ. Λεβεντάκη, που δημοσιεύθηκε στο facebook με τέσσερα βίντεο και επτά φωτογραφίες, το Σάββατο και ώρα 6:29 μ.μ. αναγράφεται: «Με πολλή χαρά και ακόμα περισσότερη διάθεση για δουλειά παραλάβαμε, σήμερα, τα πρώτα απορριμματοφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, για το Δήμο Τριφυλίας. Με νέα, λοιπόν, οχήματα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως και έργου, εξοπλίζεται ο Δήμος μας, προκειμένου να αντεπεξέλθει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις αυξημένες ανάγκες του.

Τα νέα αυτά οχήματα, που αποκτήθηκαν μέσω του Προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και έρχονται να προστεθούν στο στόλο του Δήμου Τριφυλίας, πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, πόσω μάλλον εκείνες της ασφάλειας. Πρόκειται δε να βοηθήσουν, τα μέγιστα, στο έργο μας, καθώς βασικό μέλημά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Κάτι για το οποίο προσπαθούμε, καθημερινά, με τους συνεργάτες μου και γι’ αυτό και εμπλουτίζουμε το Δήμο μας, με νέο εξοπλισμό, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του. Να σημειωθεί πως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόκειται να παραλάβουμε επτά (7) επιπλέον οχήματα, απαραίτητα για τα έργα αγροτικής οδοποιίας, καθώς και για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας. Και συνεχίζουμε…

Με σωστό σχεδιασμό, όραμα, σκληρή δουλειά και με σύνθημά μας: “ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας 4ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η «Χορήγηση παράτασης του συμβατικού χρόνου παράδοσης της “Προμήθειας Μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού” (Α.Μ. 40/2020), σύμφωνα με το άρθρο 206, παρ.4 του Ν. 4412/2016», καθώς με αίτηση της προμηθεύτριας εταιρείας ζητήθηκε παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης, για το τμήμα 4 της σύμβασης “Τράκτορας και Ημιρυμουλκούμενο”, έως τις 15/02/2022. Επιπλέον, ζητήθηκε παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης έως τις 30/11/2021 «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της έγκρισης τύπου καθώς και της ταξινόμησης των υπολοίπων οχημάτων (2 απορριμματοφόρα, 3 ανατρεπόμενα οχήματα και 1 όχημα πλύσης κάδων)», δηλαδή αυτών που αφίχθησαν στην Τριφυλία το μεσημέρι του Σαββάτου.