Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Κοινότητας Πύλου για τα λάθη στο Κτηματολόγιο

Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Κοινότητας Πύλου για τα λάθη στο Κτηματολόγιο

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε το Συμβούλιο της Κοινότητας Πύλου σχετικά με την προανάρτηση του Κτηματολογίου και ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος την αποστολή του στους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με αίτημα να προβούν στην επανεξέταση και τη διόρθωση των λαθών.

Τον προηγούμενο μήνα κάτοικοι από το Κορυφάσιο είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για ιδιοκτησίες που εμφανίζονται ως δημόσιες στην προανάρτηση. Στο ψήφισμα της Κοινότητας, εκτός από τα προβλήματα στην περιοχή του Κορυφασίου, αναφέρονται παρόμοια προβλήματα στις περιοχές της Γιάλοβας και του Ελαιοφύτου.

Ψήφισμα

Στο ψήφισμα της Κοινότητας Πύλου, αναφέρονται τα εξής: «Μετά την προανάρτηση του Κτηματολογίου το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε για τους συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων ήταν η μη αναγνώριση από το Κτηματολόγιο των ιδιοκτησιών τους.

Παρότι ότι υφίστανται συμβόλαια νομίμως συνταχθέντα από το έτος 1898, για εκατοντάδες στρέμματα στην περιοχή της Γιάλοβας, του Ελαιοφύτου και στην Κοινότητα Κορυφασίου δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα ιδιοκτησίας, επειδή τα έχει δηλώσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι η απώλεια του βιβλίου μεταγραφών Νο1 που βρισκόταν στο Υποθηκοφυλακείο Πύλου, καθιστά σχεδόν αδύνατη την αναζήτηση προηγουμένων δικαιοπραξιών.

Εάν η Κτηματική Υπηρεσία συνεχίζει να δηλώνει ιδιοκτήτης αυτής της γης, τότε χάνονται αυτές οι εκτάσεις από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, τους ανθρώπους που με κόπο και καθημερινό μόχθο προσπαθούσαν τόσα χρόνια με την καλλιέργεια της γης τους για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τον τόπο τους.

Όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και με όλες μας τις δυνάμεις να προσπαθήσουμε να δοθεί μια οριστική λύση, ώστε ο τόπος μας να προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης για ένα καλύτερο μέλλον που όλοι μας ονειρευόμαστε».

Β.Β.