Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ «Θάρρος» εν τη αντιλήψει ότι πρέπει να προαχθή ο αθλητισμός εν τη πόλει μας, δίδει δια της παρούσης ερεύνης σαφή εικόνα της αθλητικής εν αυτή κινήσεως.

ΑΙ Καλάμαι, μεταξύ των άλλων επαρχιακών πόλεων της Ελλάδος, δύναντaι να καυχώνται δια την απόκτησιν γυμναστηρίου. Ολίγισται πόλεις έχουν αποκτήση τοιούτον. Αλλά δυστυχώς το γυμναστήριόν μας μέχρι τινός εχρησίμευε δια να βόσκωνται αίγες. Αλλ’ ευτυχώς μόλις προ ενός και ημίσεως έτους εγένετο μία σοβαρά ανακαινιστική εργασία, οι πρωτοστατήσαντες εις την οποία είναι άξιοι μεγαλυτέρων επαίνων και η οποία επλούτισεν το γυμναστήριο με τα απαραίτητα τουλάχιστον όργανα της σουηδικής γυμναστικής και εξωράισεν τούτο.

ΗΔΗ τούτο ευρίσκεται υπό την διεύθυνσιν του γυμναστικού συλλόγου του οποίου πρόεδρος είναι ο τέως δήμαρχος Π. Σάλμας και αντιπρόεδρος ο Φιλ. Κατσανός, έφορος δε ο Β. Παλαμάρας και επιμελητής ο Τσιμπίδης. 

ΔΕΟΝ προσέτι να σημειωθή ότι εις τον Μεσσηνιακόν Γυμναστικόν Σύλλογον οφείλεται ο μεγαλύτερος έπαινος δια την ανακαίνισιν του γυμναστηρίου. Ήδη γίνονται και άλλα γυμναστικά όργανα εντός του γυμναστηρίου, των οποίων τη γέφυρα έχει αναλάβη ο εργολάβος Δ. Κατσαΐτης.