Μια νεροποντή μετατρέπει τη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας σε… λίμνη

Μια νεροποντή μετατρέπει  τη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας σε… λίμνη

Όσες φορές και αν ακούσετε τις λέξεις πρόοδος, ανάπτυξη, καινοτομία για τη Μεσσηνία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι άνευ νοήματος. Κι αυτό, γιατί από τη στιγμή που δεν έχουμε αντιμετωπίσει τα αυτονόητα, και μάλιστα σε μια περιοχή που δραστηριοποιούνται μια σειρά από μεσσηνιακές επιχειρήσεις, όπως η ΒΙΠΕ Καλαμάτας, όπου με την πρώτη νεροποντή η κατάσταση γίνεται απελπιστική, είναι δύσκολο να πιστέψεις σε πιο “μεγάλες” λέξεις.

Αλήθεια, έπειτα από τόσα χρόνια λειτουργίας της ΒΙΠΕ Καλαμάτας, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη των παραλείψεων; Είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη (ή πείτε το όπως θέλετε) και η περιοχή να μετατρέπεται σε “λίμνη” με το πρώτο έντονο φαινόμενο;

Ακολουθεί το κείμενο που έχει κοινοποιηθεί προς κάθε… αρμόδιο των επιχειρήσεων της περιοχής: “Σας  ενημερώνουμε για μια φορά ακόμα ότι στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας με μια απλή βροχή και χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα, δημιουργήθηκε έντονο πλημμυρικό πρόβλημα.

Είναι γνωστό σε όλους τους αρμοδίους ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας είναι αποτέλεσμα κακοτεχνιών. Παρότι είναι ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αντί να δώσουν λύση στο πρόβλημα, μας εμπαίζουν και μας αποστέλλουν ο ένας στον άλλον, χωρίς κανένας τους να αναλαμβάνει τη λύση του προβλήματος αυτού.

Επιπλέον, ως εγκατεστημένες επιχειρήσεις  στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας καλούμαστε επανειλημμένως να  καταβάλλουμε δαπάνες, οι οποίες βαπτίζονται ως κοινόχρηστα και αφορούν έξοδα τα οποία είναι αμφισβητήσιμα, υπέρογκα και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Οι εικόνες που επισυνάπτονται απεικονίζουν την κατάσταση, η οποία διαιωνίζεται”.
Α.Π.