ΑΟ Διαβολιτσίου: Πρώτη εντός έδρας ήττα, 3-0 από την Παναχαϊκή

ΑΟ Διαβολιτσίου: Πρώτη εντός έδρας ήττα, 3-0 από την Παναχαϊκή

Την παρθενική εντός έδρας ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, γνώρισε χθες ο ΑΟ Διαβολιτσίου, καθώς έχασε με 3-0 στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά από την φιλόδοξη Παναχαϊκή σε εξ αναβολής ματς της 16ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου.

Οι νερατζούρι του Διαβολιτσίου (προέρχονταν από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων) είχαν δύσκολο έργο, καθώς αντιμετώπιζαν μια πολύ ισχυρή ομάδα που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο ΑΟΔ προσπάθησε σε όλο το ματς αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει τις επιτυχίες στην έδρα του. Γνώρισε δίκαια την ήττα αλλά παραμένει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και αρκετά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Βέβαια έχει να δώσει ένα ακόμη εξ αναβολής ματς με τον Παναιγιάλειο, που επίσης είναι εντός έδρας και αν προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του θα πλησιάσει το στόχο της σωτηρίας.

Επιστρέφοντας στο χθεσινό ματς, η Παναχαϊκή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη που την ανέβασε στην κορυφή της κατάταξης.

Όλα κρίθηκαν στο β΄ημίχρονο όπου η Πατρινή ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο να πετύχει δύο γκολ, βάζοντας τις βάσεις για να φθάσει στο διπλό.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
5΄ ο Νίκολα Καρακλιάιτς, δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Τάσος Καντούτσης κατάφερε να διώξει  πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.

10΄ ο Ντάνιελ Πάγια μπροστινή μπαλιά στον Γιώργο Μουλιάτο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο Ανδρέα Κολοβούρη, αλλά ο επερχόμενος Γιώργος Σμίλτος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

17΄ο Γιάννης Μπουρλάκης γυριστό σουτ, μόλις άουτ.

28΄ ο Μεσσήνιος Βαγγέλης Αλεξόπουλος, διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία, ο Γιάννης Μπουρλάκης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το πλασέ, άουτ.

38΄ ο Γιάννης Μπουρλάκης, δυνατό σουτ, ο Βασίλης Θώδης κόντραρε σε κόρνερ.

54΄ ο Αργεντινός αμυντικός Νάτσο Λιποράσι εκμεταλλεύτηκε ωραίο γύρισμα του Λόρι Κέρι και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής.

58΄ο Τάσος Καντούτσης γύρισε την μπάλα στον πορτιέρο Μαρσέλο Μερκούρη, ο οποίος προσπάθησε ν’ απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Νίκολα Καρακλιάιτς, ο οποίος με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το 0-2.

62΄ ο Γιάννης Μπουρλάκης έκανε σέντρα, ο Φώτης Μπαλόπουλος δεν μπόρεσε ν’ απομακρύνει, η μπάλα έφθασε στον Λόρι Κέρι, που με δυνατό σουτ πέτυχε το τελικό 0-3.

70΄ ο Γιάννης Μπριλάκης προσπάθησε να διώξει μέσα από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του, αλλά ο διαιτητής Ηλίας Κόκκορης το θεώρησε ακούσιο, δείχνοντας να συνεχιστεί το ματς.

83΄ο Λεωνίδας Κυβελίδης, δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μόλις άουτ.

Βοηθοί ήταν οι Παναγιώτης Τσούκας και Μάριος Παπαγεωργίου από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Στραβάκος (ΑΟ Διαβολιτσίου), Τσακμάκης, Μπουρλάκης (Παναχαϊκή).

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Μάρκος Στεφανίδης, Γιάννης Αντωνόπουλος): Μερκούρι, Πιτσιλής, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Στραβάκος (55΄ Βέλλης), Δημητρίου (77΄ Φασουλής), Πάγια (66΄ Γουέσλεϊ), Ηλιόπουλος (66΄ Καρύδης), Τσιγαρίδης (55΄ Μιχαλόπουλος), Μουλιάτος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σούλης Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Τσακμάκης, Σμίλτος, Στεργίδης (87΄ Μαγκάκης), Λιπορέσε, Κωνσταντακόπουλος, Τεγούσης, Αλεξόπουλος (65΄ Κυβελίδης), Μπουρλάκης, Καρακλιάιτς (87΄ Λούσκος), Κέρι (75΄ Γούλας).

– Γιατρός αγώνα ήταν ο Γεώργιος Πανομήτρος.

– Το ματς παρακολούθησαν 300 και πλέον φίλαθλοι.

– Στην κερκίδα διακρίναμε και την Δήμαρχο Οιχαλίας κα Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

– Τη συμπαράσταση 30 και πλέον φιλάθλων της είχε η Παναχαϊκή, ενώ οι παίκτες της Πατρινής ομάδας μετά τη λήξη του ματς κατευθύνθηκαν προς το μέρος τους για να πανηγυρίσουν το σπουδαίο διπλό.

Η συνέντευξη Τύπου
Μετά το τέλος του ματς δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου μίλησαν οι προπονητές των δύο ομάδων.

Μάρκος Στεφανίδης (ΑΟ Διαβολιτσίου): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για την προσπάθεια που έκαναν στο σημερινό αγώνα. Αντιμετωπίσαμε μια ιστορική ομάδα, την Παναχαϊκή, που είναι πολύ ποιοτική, ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Δεν κάναμε τα εντελώς βασικά και δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από το ματς. Δεχθήκαμε νωρίς στο β΄ημίχρονο το πρώτο γκολ, ενώ μετά από λίγα λεπτά δεχθήκαμε και ένα δεύτερο. Σίγουρα υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Βέβαια δεν έχουμε το μεγάλο ρόστερ. Έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν για 30-40 λεπτά. Ακολουθεί ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς και θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».

Σούλης Παπαδόπουλος (Παναχαϊκή):
«Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για τη σημαντική νίκη και τους τρεις βαθμούς. Είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Βέβαια, είχαμε να ξεπεράσουμε και το δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Είχαμε καλή παρουσία στο α΄ ημίχρονο και μπορούσαμε να προηγηθούμε στο σκορ με την κλασική ευκαιρία όπου ο αντίπαλος αμυντικός έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο β΄ ημίχρονο είχαμε αποτελεσματικότητα και πετύχαμε τρία γκολ. Πρέπει να σας επισημάνω ότι έχουμε δώσει πέντε ματς σε 15 ημέρες και γι’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει στην ομάδα θέλω να ευχαριστήσω  όλους τους συνεργάτες μου. Ένας δρόμος υπάρχει για την επιτυχία, η ανηφόρα. Μετά τη σημερινή νίκη ανεβήκαμε στην κορυφή. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Ακολουθεί το ματς με τον Ναυπακτιακό Αστέρα εκτός έδρας, όπου με σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα  θα πάμε να πάρουμε τη νίκη.  Κλείνοντας έχω να τονίσω ότι είναι κρίμα που η Παναχαϊκή βρίσκεται στη Γ΄ Εθνική, αλλά εμείς προσπαθούμε με πολλή  δουλειά να τη φέρουμε εκεί που της αξίζει».

Μετά τη διεξαγωγή του ματς ΑΟ Διαβολιτσίου – Παναχαϊκής, η βαθμολογία (σε 19 αγώνες του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής), διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Παναχαϊκή 38-12         43

2.Τηλυκράτης Λευκάδας 32-9 41

3. Ναυπακτιακός Αστέρας 23-15     29

4. Αχέρων Καναλακίου  23-14 28

-. ΑΟ Διαβολιτσίου 26-19                28

6. Διαγόρας Βραχνέικων 25-17        27

-. Αίαντας Γαστούνης 23-21    27

8. Παναγρινιακός 17-15   23

9. Εθνικός Σκουλικάδου 14-19 22

10. ΠΑΟ Βάρδας      18-20       20

11. Αναγέννηση Άρτας 13-27    16

12. Παναιγιάλειος 13-21   14

– Ο Αμβρακικός Λουτρού αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

– Εκκρεμεί το ματς ΑΟ Διαβολιτσίου – Παναιγιάλειου.

– Ρεπό έχουν κάνει η Αναγέννηση Άρτας,  ο Παναγρινιακός, ο Αχέρων Καναλακίου, ο ΠΑΟ Βάρδας,   ο ΑΟ Διαβολιτσίου και ο Τηλυκράτης Λευκάδας.