Τον έκαναν «ασήκωτο» στο ξύλο μετά την καταγγελία κοπέλας ότι την είχε βιάσει

Τον έκαναν «ασήκωτο» στο ξύλο μετά την καταγγελία κοπέλας ότι την είχε βιάσει

Ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για βαριά σκοπούμενη βλάβη

Σημαντικά κατάφεραν να μειώσουν την ποινή τους δύο νεαροί που καταδικάσθηκαν σε δεύτερο βαθμό για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός άλλου στο Αχλαδοχώρι της  Μεσσηνίας το Φεβρουάριο του 2017.

Σε πρώτο βαθμό, αλλά και χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και απορρίφθηκε το αίτημα των συνηγόρων τους να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε ποινή καθείρξεως 8 ετών έκαστος. Χθες αμφότεροι δήλωσαν μετανιωμένοι για όσα έκαναν και έτσι τους αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά που μείωσαν την ποινή τους. Στον έναν αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στο δεύτερο το ελαφρυντικό ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη του. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθέναν, με τον όρο να παρουσιάζονται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους και με 3ετή αναστολή, με τον όρο να βρίσκονται υπό την επιτήρηση δικαστικού επιμελητή.

Με αλυσοπρίονο

Το επεισόδιο σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων, ο ένας είχε σχέση με μια κοπέλα, η οποία κάποια στιγμή τον ενημέρωσε ότι το θύμα του ξυλοδαρμού την είχε ξυλοκοπήσει και βιάσει. Αφού μαζί με το φίλο του συνόδευσαν την κοπέλα στην Αστυνομία για να κάνει καταγγελία, μετά αναζήτησαν τον εν λόγω άντρα, τον οποίο γνώριζαν.

Αρχικά, απευθύνθηκαν στο καφενείο του χωριού και όταν δεν τον βρήκαν, πήγαν στο σπίτι του. Εκεί ο οικείοι του τους ενημέρωσαν ότι δεν έχει γυρίσει ακόμα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του, τους είπε ότι σύντομα θα επιστρέψει.

Επειδή, όμως, αργούσε, οι δύο κατηγορούμενοι έφυγαν και λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του τον είδαν να επιστρέφει με το μηχανάκι του. Σταμάτησαν και, όπως ισχυρίσθηκαν χθες στο δικαστήριο, τους επιτέθηκε με ένα αλυσοπρίονο. Τότε ξεκίνησε η συμπλοκή και τον χτύπησαν.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι σταμάτησαν να τον χτυπούν και έφυγαν, όταν κάτοικος βγήκε και πυροβόλησε στον αέρα για  να τους φοβίσει.

Το δε θύμα, έχοντας υποστεί πολλά τραύματα (όπως ρήξη λεπτού εντέρου, ρήξη σπλήνας, κακώσεις στο κεφάλι, κ.ά.), διακομίστηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες, ενώ ανάρρωσε έπειτα από δίμηνο. Δυστυχώς, λίγα χρόνια μετά έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα.

Μετανιωμένοι

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι τον χτύπησαν για να αμυνθούν. Περιέγραψαν πως όταν τον είδαν με το μηχανάκι έκαναν αναστροφή με το αυτοκίνητο. Όταν σταμάτησαν, είδαν πως είχε αφήσει το μηχανάκι σε παρακείμενο σπίτι, από το οποίο βγήκε κρατώντας ένα αλυσοπρίονο.

Ο ένας κατηγορούμενος περιέγραψε ότι τον είδε να έρχεται προς το μέρος του, προσπαθώντας να βάλει σε λειτουργία το αλυσοπρίονο και επειδή τρομοκρατήθηκε, βρήκε από δίπλα ένα μεταλλικό Π, με το οποίο του χτύπησε τα χέρια και του έπεσε το πριόνι.

Τότε, μαζί με το συγκατηγορούμενό του ήρθαν και οι τρεις στα χέρια και άρχισαν οι κλωτσιές και οι μπουνιές.

Όταν ακούσθηκε ο πυροβολισμός, ισχυρίσθηκαν ότι είχαν σταματήσει να τον χτυπούν και έφευγαν.

Και οι δύο δήλωσαν μετανιωμένοι και τόνισαν πως δεν πήγαν να τον συναντήσουν για να τον χτυπήσουν, αλλά για να μάθουν τι έγινε με την κοπέλα, αλλά αυτός τους επιτέθηκε.

Της Βίκυς Βετουλάκη