Ελαιόλαδο: Αύξηση στις τιμές παραγωγού σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021

Ελαιόλαδο: Αύξηση στις τιμές παραγωγού σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας

Μεταβολές στις τιμές παραγωγού για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, με την Ελλάδα και την Ισπανία να σημειώνουν αύξηση, ενώ πτώση εμφανίζει η Ιταλία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, τα στοιχεία για τα δεδομένα των τιμών παραγωγών για την περίοδο από 18 έως 24 Απριλίου  για τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες στην παραγωγή ελαιολάδου (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) έδωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC)

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι τιμές στην Ελλάδα από τις 18 έως τις 24 Απριλίου διαμορφώθηκαν στα 3,25 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.

Οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία από τις 18 έως τις 24 Απριλίου  ήταν 3,44 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.

Στην Ιταλία, οι τιμές παραγωγού διαμορφώθηκαν στα 4,30 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας πτώση 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.