Συνεχίζεται σήμερα με τρεις παραστάσεις το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Συνεχίζεται σήμερα με τρεις  παραστάσεις το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Μετά το πρώτο διήμερο, Σάββατο – Κυριακή 21-22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου έκανε, με μεγάλη επιτυχία, μία εκρηκτική έναρξη, προσφέροντας επτά θεατρικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, συνεχίστηκε τη Δευτέρα με τέσσερις θεατρικές παραστάσεις, δύο για μαθητές από 12 σχολεία,  που γέμισαν ασφυκτικά τις θεατρικές αίθουσες.

Η ομάδα «Καραμπόλα», με ζωντανή μουσική και τραγούδια, παρουσίασε την “Πετρόσουπα” και η ομάδα ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ ζωντάνεψε δύο φορές το παραμύθι “Μια φεγγαρόσουπα”.

Επίσης, ο θίασος θεάτρου Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου παρουσίασε μία παράσταση Καραγκιόζη για πιο μεγάλες ηλικίες με τίτλο “Το βάσανο του Καραγκιόζη”, υπό το φως των κεριών.

Ήταν μια παράσταση που σκόρπισε πολύ γέλιο γιατί αναφερόταν με ιδιαίτερο χιούμορ στα βάσανα και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. 

Χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο η Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέας και εικαστικός παρουσίασε την διαδραστική παράσταση “Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της χάρτας”. Ήταν μια συγκλονιστική παράσταση που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και περιγράφει το Ρήγα Φεραίο ως παιδί και πώς φαντάστηκε και έγραψε τη Χάρτα και τα μυστικά της σύμβολα.

Η παράσταση παίχτηκε για μαθητές σχολείων και θα επαναληφθεί σήμερα στις 10.00 το πρωί. Το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος παρουσίασε την παράσταση Σκιών “Ο Καραγκιόζης φούρναρης”, για παιδιά, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, ενώ στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού η ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ και ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ  την παράσταση “Απουσία το σώμα”. Μία παράσταση που συνδυάζει σωματικό θέατρο και σύγχρονο κουκλοθέατρο, η οποία παρουσιάζεται το τελευταίο μήνα με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα.

Σήμερα το Φεστιβάλ συνεχίζεται με τρεις παραστάσεις για μαθητές αλλά και κοινό.