Grand Hotel: Το ιστορικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Grand Hotel: Το ιστορικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Μετά από εντατικές εργασίες, πλησιάζει η ώρα που το ξενοδοχείο “Grand Hotel” στην παραλία της Καλαμάτας θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στους επισκέπτες.

Στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαιζώνος, το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο “ΑΜΕΡΙΚΑ”, ξανασυστήνεται μέσα από ένα αρμονικό δέσιμο του σύγχρονου ντιζάιν με την πλούσια ιστορία που το διατρέχει.

Η επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου σηματοδοτεί τη νέα του εποχή, φιλοδοξώντας να προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας, όπου θα συνδυάζουν μοναδικά το μεγαλείο μιας περασμένης εποχής με τη σύγχρονη πολυτέλεια.

Η ιστορία του ξενοδοχείου

Όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά στο “Θάρρος” ο Βασίλης Μανιάτης για την ιστορία του τότε ξενοδοχείου, “Το κάποτε ξενοδοχείο «ΑΜΕΡΙΚΑ» στην οδό Ναυαρίνου στην παραλία το έκτισε ο Γιάννης Σαμαρτζής το 1929, προερχόμενος από την Αμερική και λειτούργησε το 1931. Τα χρόνια εκείνα εθεωρείτο το καμάρι της Παραλίας (μετά το «Πανελλήνιον»). Ο Σαμαρτζής (φίλος του πατέρα μου) έφυγε ενωρίς, σε ηλικία 60 ετών. Σύζυγός του η κα Μαρία (μιγάδα στη καταγωγή), κράτησε επάξια το τιμόνι της επιχείρησης και παράλληλα ανάθρεψε και μεγάλωσε τα πέντε τους παιδιά: Σωκράτη, Θεόδωρο, Πάνο, Γιώργο και Φρέντυ”.