Τι γίνεται με τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»;

Τι γίνεται με τη Δημοτική  Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»;

Πολλάκις έχουμε γράψει για τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» στο Ιστορικό Κέντρο.

Αιτία τις περισσότερες φορές είναι οι σκισμένες σημαίες στο κτήριο, όμως τούτη φορά επανερχόμαστε μήπως και μάθουμε πότε και αν λειτουργεί.

Το καλό είναι ότι οι σκισμένες σημαίες απομακρύνθηκαν, αν και κομμάτια τους έχουν παραμείνει, όμως οι πόρτες (όσες φορές και αν έχουμε περάσει τους τελευταίους μήνες) είναι κλειστές.

Υπάρχει, βέβαια, μια ανακοίνωση μέσα από τα κάγκελα της κεντρικής πόρτας που αναγράφει ότι η Πινακοθήκη παραμένει κλειστή λόγω εργασιών.

Το ζήτημα είναι, όμως, πόσο καιρό διαρκούν αυτές οι περίφημες εργασίες…

Πάντως, σε μια αναζήτηση που κάναμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, στην κατηγορία επισκέπτες και έπειτα στην υποκατηγορία αξιοθέατα, η συγκεκριμένη Πινακοθήκη φαίνεται να λειτουργεί κανονικά και, μάλιστα, με το εξής ωράριο:

Ώρες κοινού

Δευτέρα: 15.00 – 21.00

Τρίτη: 9.00 – 15.00

Τετάρτη: 15.00 – 21.00

Τελικά, τι ισχύει; Και αν όντως γίνονται ακόμα εργασίες, ας υπάρξει και μια ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου ότι είναι κλειστή η Πινακοθήκη.
Π.Μπ.

Υ.Γ.: Πάντως, με την ευκαιρία των εργασιών, όποτε και αν αυτές ολοκληρωθούν, ας γίνει και μια παρέμβαση στο εξωτερικό του κτηρίου, αφού οι τοίχοι είναι γεμάτοι συνθήματα, ενώ τα παντζούρια των παραθύρων θέλουν άμεσα συντήρηση.