Εθνική Τράπεζα: Κλείνει τα υποκαταστήματα σε κεντρική πλατεία Καλαμάτας και Γαργαλιάνους

Εθνική Τράπεζα: Κλείνει τα υποκαταστήματα σε κεντρική πλατεία Καλαμάτας και Γαργαλιάνους

Νέα λίστα με υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που θα κλείσουν μέσα στο 2022 σε Αθήνα και επαρχία δημοσίευσε το aftodioikisi.gr, ανάμεσά τους και το υποκατάστημα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στη συμβολή με την οδό Αντωνοπούλου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υποκατάστημα της Καλαμάτας στην πλατεία περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 25 που προγραμματίζονται να κλείσουν στα μέσα Ιουλίου.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Γαργαλιάνους.

Τα δύο αυτά υποκαταστήματα συμπληρώνουν μια μεγάλη λίστα υποκαταστημάτων τραπεζών που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία, αφήνοντας πολλές περιοχές χωρίς εξυπηρέτηση και τον κόσμο να στριμώχνεται σε ατέλειωτες ώρες αναμονής στα λίγα που έχουν απομείνει.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας αναφέρεται στα προβλήματα των τραπεζικών υπάλληλων από το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά και στα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνία.

«Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο της Εθνικής εξαντλείται στις δημόσιες σχέσεις, τις διαφημίσεις, τις χορηγίες. Ειδικά στην επαρχία, το δίκτυο μειώνεται πολύ, με αποτέλεσμα ολόκληροι, τεράστιοι γεωγραφικά, Δήμοι να μένουν χωρίς κατάστημα!

Συνταξιούχοι και αγρότες, όταν χρειάζεται να εξυπηρετηθούν για δεκάδες υπηρεσίες που χρειάζονται παρουσία στο κατάστημα, θα πρέπει να διανύσουν μέχρι και 50-60 χιλιόμετρα (π.χ. Μάνη) ή και με διόδια (Μέτσοβο)», αναφέρεται- μεταξύ άλλων- στη μακροσκελή ανακοίνωση.