Η καλαματιανή εταιρεία Mamellada μετράει τ’ άστρα στα «όσκαρ τροφίμων»

Η καλαματιανή εταιρεία Mamellada μετράει τ’ άστρα στα «όσκαρ τροφίμων»

Η Mamellada προσθέτει άλλο ένα βραβείο, αφού κατάφερε για μία ακόμη φορά να εντυπωσιάσει τους κριτές!

 Σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς διεθνώς, το Great Taste Awards 2022, το Orange Chutney Mamellada – Τσάτνεϊ πορτοκάλι Mamellada με φυσικά σάκχαρα φρούτων διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερα από δεκατέσσερεις χιλιάδες προϊόντα και τιμήθηκε με 2 αστέρια!

Τρία χρόνια μετά τη βράβευση του chutney πιπεριά με 1 αστέρι, η Kαλαματιανή εταιρεία Mamellada με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνει τη φετινή βραβευμένη δημιουργία της: το τσάτνεϊ πορτοκάλι, με φυσικά σάκχαρα φρούτων, που κέρδισε τους πιο απαιτητικούς κριτές στη διοργάνωση Great Taste 2022, η οποία υλοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Τα «Great Taste Awards» ή αλλιώς «Όσκαρ τροφίμων» είναι ένας διαγωνισμός γεύσης τυφλής δοκιμασίας, που πραγματοποιείται από την Βρετανική εταιρία Guild of fine food, όπου πάνω από 500 κριτές που είναι επαγγελματίες στο αντικείμενο τους (γευσιγνώστες, κριτικοί εστιατορίων, food bloggers, σεφ κλπ.)  δοκιμάζουν και βαθμολογούν όλα τα προϊόντα. Τα βραβεία αυτά είναι ευρέως αναγνωρισμένα ως το πιο αξιόπιστο σύστημα διαπίστευσης για τους παραγωγούς χειροποίητων τροφίμων και προϊόντων delicatessen. Ο τρόπος βράβευσης έχει ως εξής:

1 αστέρι: νόστιμο
2 αστέρια: εξαιρετικό
3 αστέρια: θεσπέσιο

H στρογγυλή ετικέτα των Great Taste Awards αποδίδεται σε προϊόντα που υπερτερούν λόγω της γεύσης τους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η επωνυμία ή η συσκευασία τους.

Στο φετινό διαγωνισμό, οι εξειδικευμένοι δοκιμαστές δοκίμασαν 14.113 προϊόντα από όλο τον κόσμο για να αναδείξουν τα καλύτερα. Μόνο ένα στα τρία συμμετέχοντα προϊόντα κατάφερε να κερδίσει μια διάκριση, και 1 στα 10 δύο αστέρια, ανάμεσα στα οποία ήταν και το chutney πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη της Καλαματιανής εταιρείας Mamellada, κερδίζοντας την τιμητική διάκριση των 2 αστεριών (εξαιρετικό). Στα σχόλια των κριτών για το chutney πορτοκάλι επαινούνταν η φρέσκια και πλούσια γεύση του, το έντονο πορτοκαλί χρώμα, η ζουμερή και ταυτόχρονα τραγανή υφή, η ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και οξύτητας, το σωστό επίπεδο των μπαχαρικών, το υπέροχο φρέσκο άρωμα από τα πορτοκάλια. Οι κριτές δεν παρέλειψαν να τονίσουν πόσο πολύ ταιριάζει το chutney πορτοκάλι ως συνοδευτική σάλτσα ή μαρινάδα για κρύα και ζεστές φαγητά, όπως χοιρινό, ψάρι και κοτόπουλο.

Μέσα από αυτή την τόσο σημαντική επιβράβευση, οι προσπάθειες όλης της ομάδας της εταιρείας Mamellada μοιάζουν να δικαιώνονται, καθώς η νίκη αποτελεί αναγνώριση της αξίας των προϊόντων που παράγουν, αλλά και μια εγγυημένη και αξιόπιστη «σφραγίδα» ποιότητας.

Λίγα λόγια για την εταιρεία:
Η αγάπη μας για το καλό και νόστιμο φαγητό και μια «πινελιά» τέχνης στο καθημερινό μας τραπέζι μας ώθησε να ξεκινήσουμε την Μamellada.

Ξεκινήσαμε την εταιρεία με την παραγωγή μας να εστιάζεται στα τσάτνεϊ, μια σάλτσα ή βάση για σάλτσα με ρίζες στην ινδική κουζίνα, που περιέχει συστατικά όπως αρωματικά μπαχαρικά, λαχανικά ή φρούτα, ξύδι και ζάχαρη.

Μόλις τον Απρίλιο του 2022, κυκλοφορήσαμε στην αγορά το νέο καινοτόμο προϊόν, Ελιές Καλαμών Φούρνου, ένα γευστικό τραγανό snack φουρνιστής ελιάς, ΧΩΡΙΣ κουκούτσι, ξύδι και ελαιόλαδο, ώστε να απολαμβάνει κανείς την ελιά όπως δεν την έχει ξαναδοκιμάσει, χωρίς να λερωθεί.

Χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, σε πρακτική συσκευασία doy pack, το snack Ελιές Καλαμών Φούρνου κυκλοφορεί σε 3 γεύσεις: φυσική, τσίλι και σκόρδο-κρεμμύδι.

Παράλληλα, παράγουμε και κυκλοφορούμε στην αγορά την fragorita. Ζουμερά φραγκόσυκα που παράγονται στο νομό μας έρχονται στο εργαστήριο της «Mamellada», δίνουν τον χυμό τους, παστεριώνονται και τυποποιούνται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. H fragorita κυκλοφορεί σε Χυμό έτοιμο προς κατανάλωση, Συμπυκνωμένο χυμό και μαρμελάδα.