Τι γίνεται με το πρώην εργοστάσιο Λέκκα;

Τι γίνεται με το πρώην εργοστάσιο Λέκκα;

Όταν το 2016 είχαμε επισκεφθεί τις- για χρόνια παρατημένες και λεηλατημένες- εγκαταστάσεις του εργοστασίου Λέκκα, είχαμε διαπιστώσει ότι στο εσωτερικό του υπήρχε παντού βαμβάκι, κάτι που σε περίπτωση φωτιάς θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα.

Χθες επιχειρήσαμε ξανά να μπούμε στο εργοστάσιο (οι κεντρικές πόρτες έχουν αφαιρεθεί), αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Πέραν των βουνών από μπάζα που κάποιοι ξεφόρτωσαν εκεί, συναντήσαμε και οδοφράγματα.

Μάλιστα, εκείνη την ώρα ένας άνδρας πέρασε πίσω από αυτά, ενώ να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος γειτνιάζει με καταυλισμό Ρομά.

Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι αρμόδιοι. Δηλαδή, κατά πόσο έχουν αρχικά ενημερώσει και έπειτα πιέσει την τράπεζα, στην κυριότητα της οποίας έχει περάσει ο χώρος έπειτα από κατάσχεση, να προβεί σε εργασίες.

Ο χώρος πρέπει να καθαριστεί και να περιφραχθεί άμεσα, αφού πλέον το πρόβλημα δεν είναι μόνο μια ενδεχόμενη φωτιά, αλλά και τι γίνεται εντός του.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την κατάσταση του χώρου τον Ιούνιο του 2016, αλλά και μία που δείχνει πώς είναι η είσοδος του εργοστασίου σήμερα.

Π.Μπ.