Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού τίμησαν τη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου

Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού τίμησαν τη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου

Ο καθιερωμένος φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα και του Μεσσηνιακού Γ.Σ. , ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του παλιού προέδρου της Μαύρης Θύελλας και επίτιμου προέδρου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Λυκούργου Γαϊτανάρου, διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο Μεσσηνιακού.

Η ομάδα παλαιμάχων της Καλαμάτας επικράτησε με 2-0 χάρις σε γκολ του Θανάση Λακριντή (7΄ και 68΄ με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα). Δοκάρι για τους παλαίμαχους της Μαύρης Θύελλας είχε ο Τάκης Δρούγας (27΄ σε εκτέλεση φάουλ, ο Γιάννης Αθανασόπουλος πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ).

Τη φιλική συνάντηση σφύριξε ο Παναγιώτης Κομπιλίρης που είχε βοηθούς τους Αντώνη Μιχαλόπουλο και Άγγελο Αθανασά.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» (Νίκος Μουλατσιώτης, Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος»): Πλακουδάκης, Κορομηλάς, Κων. Μπιζίμης, Μαυρέας, Μπλέτσας, Ιωαν. Καλογερόπουλος, Λακριντής, Δρούγας, Ι. Αθανασόπουλος, Κεράνης, Σκαφιδάς (αρχική ενδεκάδα), Καλλιντέρης, Σωτηρόπουλος, Τζίφας, Ηλ. Φλέσσας, Ιωάν. Σταυριανέας, Ματθαίος – Λίβας.

Στον πάγκο ήταν οι Θεοδώρου, Κ. Ασημακόπουλος, Παρασκευόπουλος, Γεωργόπουλος, Δαμήλος, Δέδες, Δάλλας, Τσάκωνας, Γ. Φλέσσας, Παν. Σταυριανέας, Μάλαμας, Δούβας, Π. Μπιζίμης, Πετρομιχελής, Κουλούρης, Κατσουλάκος, Φωτεινάκης, Τ. Σακελλαρόπουλος, Μητσέας, Γ. Πετρόγιαννης, Παυλής, Κόντος, Χατζηαγγελής, Λαζαρακόπουλος.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ. : Τσουλάκος, Σταυρόπουλος, Κολοκάθης, Ηλ. Αναστασόπουλος, Καλαντζής, Κουτσαντώνης, Φωτόπουλος, Μπαρδουνιώτης, Χριστόπουλος, Παναγόπουλος, Μισέρος (αρχική ενδεκάδα), Σολωμάκος, Δ. Πετρογιαννης, Μπρεζεράκος, Αλλαγάς, Ζερίτης.

Πριν την έναρξη της φιλικής συνάντησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου αλλά και των παραγόντων  ποδοσφαιριστών των δύο παραπάνω ομάδων.

Λίγο πριν τη σέντρα οι αρχηγοί των δύο ομάδων Βαγγέλης Κολοκάθης (Μεσσηνιακός), Άγγελος Σκαφιδάς (Καλαμάτα) αντάλλαξαν ανθοδέσμες και αναμνηστικά.

Τρισάγιο στη μνήμη παραγόντων , ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού
Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα και του Μεσσηνιακού, τελέστηκε τρισάγιο από τον πατέρα Ξενοφώντα Γαλανόπουλο στη μνήμη παραγόντων και ποδοσφαιριστών των δύο παραπάνω ομάδων.

Το διοικητικό στέλεχος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Χρήστος Ζερίτης που ήταν συντονιστής στη φιλική συνάντηση διάβασε τα ονόματα όλων των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού που έχουν φύγει από τη ζωή. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του παλιού προέδρου της Μαύρης Θύελλας Λυκούργου Γαϊτανάρου και του παλιού προέδρου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Βασίλη Κουτέλα.  Ο κ. Ζερίτης γνωστοποίησε ότι τυχαία βρήκε σε ένα τυπογραφείο της Καλαμάτας μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. σύμφωνα με την οποία είχε ανακηρυχθεί ο Λυκούργος Γαϊτανάρος επίτιμος πρόεδρος του Γ.Σ.  Επίσης, στάθηκε στη βοήθεια για τη διεξαγωγή του φιλικού ματς του γιου του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Γιάννη, και του εγγονού του Λυκούργου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Σταύρος Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα Μανώλης Θεοδώρου και ο εγγονός του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Λυκούργος.  Όπως μας γνωστοποίησε ο κ. Θεοδώρου, ο εγγονός του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Λυκούργος, πρόσφερε το ποσό των 500 ευρώ στο Σύνδεσμο Παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα για λειτουργικά του έξοδα.

Το χθεσινό φιλικό μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάββας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Ράλλης, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γ.Σ.  Τάκης Στασινόπουλος, ο παλιός πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ο παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΜ Γιώργος Κατσαφάδος, καθώς επίσης συγγενείς παραγόντων, ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού Γ.Σ. που έχουν φύγει από τη ζωή.

Τέλος σ’ ένα τραπέζι κοντά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τοποθετηθεί φωτογραφίες του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου και του αείμνηστου παλαίμαχου  της Μαύρης Θύελλας Ηλία Λαγογιάννη.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διεξήχθη προχθές στο Γήπεδο Μεσσηνιακού ο φιλικός  αγώνας παλαιμάχων  του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και του Μεσσηνιακού  Γ.Σ., ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του παλιού προέδρου της «Μαύρης Θύελλας» και επίτιμου προέδρου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Λυκούργου Γαϊτανάρου.

Πριν την έναρξη της εν λόγω φιλικής συνάντησης, τελέστηκε τρισάγιο από τον πατέρα Ξενοφώντα Γαλανόπουλο στη μνήμη αθλητών και παραγόντων των δύο ομάδων που είναι οι εξής:

Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» 
Αθλητές: Νικόλαος Παναγόπουλος, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Βασίλειος Μαλαφέκας, Διονύσιος Διακουμέας, Σπυρίδων Κλάδης, Ηλίας Λαγογιάννης, Αναστάσιος και Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Πέτρος Κατσιλιέρης, Δημήτριος Βελίσκος, Παναγιώτης Παντελόπουλος, Παναγιώτης Μπαχράμης, Γεώργιος Δέδες, Δημήτριος Μπάκας, Αναστάσιος Καλογερόπουλος, Γεώργιος Μητρογιαννόπουλος, Δημήτριος Καλλιγέρης, Διογένης Χριστόπουλος.

Παράγοντες: Ανδρέας Μπουζέας, Ηλίας Δικαλιώτης, Σπυρίδων Μανιάτης, Κωνσταντίνος Αλησμόνης, Ανδρέας Θωμόπουλος, Γεώργιος Σταθόπουλος, Ευστάθιος Καρέλιας, Αριστοτέλης Γραμματίκας, Γεώργιος Καψαλιάρης, Σείριος Στασινόπουλος, Νικόλαος Αντωνόπουλος, Σωτήριος Καμπουγέρης, Γαλάνης Κατσαρός, Χρήστος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Παπαχρήστου, Εμμανουήλ Βέκκος, Χρήστος Ορφανός, Ιωάννης Πλεμμένος, Δημήτριος Μανίνος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
Αθλητές:  Παναγιώτης  Κυριακόπουλος, Νικόλαος Καλογερόπουλος, Ηλίας Σπυρέας, Γρηγόριος  Παχτίτης, Χρήστος Κεράνης, Δημήτριος Μπαρδουνιώτης, Χρήστος Πλάγος, Παναγιώτης Πατσιλίβας, Σίμος  Ρεσβάνης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Στυλιανό Μποσίνης, Ιωάννης Πετρόγιαννης, Ευάγγελος Κουτουλέας.

Παράγοντες: Βασίλειος Κουτέλας, Αναστάσιος Μισέρος, Δημήτριος Κατσίποδας, Γεώργιος  Λαγανάκος, Δημήτριος Κοιλάκος, Διονύσιος Παπαδόπουλος, Αριστομένης Κωνσταντόπουλος, Νικόλαος Μηλιός, Βασίλειος Κατσίρης, Νικόλαος Οικονομίδης, Γεώργιος Σπυρόπουλος, Σταυρούλα Λαγανάκου, Θεοχάρης Δεμερτζής, Παναγιώτης Στρατάκος, Ευάγγελος Βράχας, Παναγιώτης Μπενάκης , Δημήτριος Καριζόπουλος, Ευθύμιος Νικολόπουλος, Χρύσανθος Παγώνης, Μάρκος Δαζέας, Αντώνιος Χριστακόπουλος, Παναγιώτης και Ιωάννης Σάλμας, Γεώργιος Γαλανόπουλος, Παναγιώτης Καίσαρης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Γεώργιος Ζουζανέας, Θεόδωρος Λεονταρίτης, Χρήστος  Καπερνόπουλος, Παναγιώτης Τασσώνης, Δημήτριος Γκρέκης, Χρήστος Ξυπόλιτος.

Το μέλος του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Χρήστος Ζερίτης, ο οποίος διάβασε τα ονόματα των αθλητών και παραγόντων της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού, που έχουν φύγει από τη ζωή, τόνισε ότι η προσφορά των προέδρων της «Μαύρης Θύελλας» και του Μεσσηνιακού Γ.Σ. , Λυκούργου Γαϊτανάρου και Βασιλείου Κουτέλα αντίστοιχα, ήταν ξεχωριστή.

Επίσης σημείωσε ότι οι αθλητές και οι παράγοντες είχαν  τη δική τους συμβολή στην άνοδο του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου.

Όσο δε για τη «Μαύρη Θύελλα», στις αρχές της 10ετίας του 1970, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική και έτσι την έμαθε όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Σταύρος Χριστόπουλος, οι οποίοι στάθηκαν στη μεγάλη προσφορά του Λυκούργου Γαϊτανάρου  όχι μόνο στη «Μαύρη Θύελλα» αλλά και στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Γ.Σ. «Η Καλαμάτα» Μανώλης Θεοδώρου, τόνισε ότι πριν 50 χρόνια ο Λυκούργος  Γαϊτανάρος ανέλαβε τη διοίκηση της Καλαμάτας και κατάφερε να την ανεβάσει δύο φορές  στην Α΄ Εθνική και να την κάνει μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της επαρχίας. Κάτι που έπραξε και ο μετέπειτα πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» Σταύρος Παπαδόπουλος.

Το παράδειγμά τους πρέπει να φωτίζει τους επόμενους  παράγοντες της ομάδας.

Τέλος, ο εγγονός του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Λυκούργος, στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά των παλαιμάχων της «Μαύρης Θύελλας», επισημαίνοντας ότι γι’ αυτούς το γήπεδο γέμιζε με 5.000 φιλάθλους.