«Κλειδωμένος» ο στόχος για τα 3 μεγάλα έργα στη Μεσσηνία

«Κλειδωμένος» ο στόχος για τα 3 μεγάλα έργα στη Μεσσηνία

Υπομονή και ο νομός  θα γίνει… πρότυπο ανάπτυξης

Περιοδεία πραγματοποίησε χθες στην περιοχή μας κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου. 

Ο υφυπουργός Παιδείας ξεκίνησε τις επισκέψεις του νωρίς το πρωί από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το Πειραματικό Σχολείο και την Πανεπιστημιακή Σχολή  Καλαμάτας, αλλά και παραγωγικές μονάδες του νομού που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού άρχισε τις δικές του επισκέψεις από το Δημαρχείο Μεσσήνης όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο και στη συνέχεια μετέβη σε χώρους όπου υλοποιούνται έργα του υπουργείου, καθώς και στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Καρέλια”, την οποία χαρακτήρισε ως ένα έργο που τιμά τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ενώ στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο δημάρχου, παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, αντιδημάρχων και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, έγινε συζήτηση – ενημέρωση για σειρά θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας και ευρύτερα την περιοχή.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προοπτικές της Καλαμάτας, στα έργα που εξελίσσονται, αλλά και στο σχεδιασμό που υπάρχει.

Ιδιαίτερη, επίσης, αναφορά έγινε στη συμμετοχή της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030.

Απευθυνόμενος στο δήμαρχο, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Καλαμάτα μπορεί να γίνει πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, για την ευρύτερη περιοχή, έχει τις προοπτικές».

Από τον κ. Βασιλόπουλο τέθηκαν επί τάπητος και θέματα που προβληματίζουν, όπως η χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ και των Συνδέσμων Ύδρευσης, η εκτίναξη των τιμών που έχει επηρεάσει την υλοποίηση έργων κ.ά. Επίσης, αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Καλαμάτα – Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα, τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, η αναβάθμιση του αεροδρομίου και το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Συρίγος, αφού περιέγραψε το οδοιπορικό του κυβερνητικού κλιμακίου, προχώρησε και σε διαπιστώσεις, οι οποίες – κατά κύριο λόγο- εκθείαζαν το έργο που έχει παραχθεί στη Μεσσηνία.

Δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής για τη Μεσσηνία, τόνισε ότι τα μεγάλα έργα υποδομών της περιοχής θα προχωρήσουν και θα υλοποιηθούν, παρά τα τυχόν προβλήματα και τις μικροκαθυστερήσεις.

Ιεραρχώντας τα σχολίασε ότι ο οδικός άξονας Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης, ενώ η κυβέρνηση θα δώσει λύση και στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα.

Επίσης, θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας, έργο που συγκεντρώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, ζήτησε από την τοπική κοινωνία να σκεφτεί εθνικά και όχι ωφελιμιστικά και μόνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Διδασκάλου αναφέρθηκε στο σημαντικό πολιτιστικό έργο που υλοποιείται στη Μεσσηνία, ενώ έκανε αρκετές αναφορές και στο Κάστρο Καλαμάτας, υποσχόμενος μια σειρά έργων ανάδειξης του πολιτιστικού μνημείου. 

Κοινή επωδός των κ.κ. Συρίγου και Διδασκάλου ήταν ότι, παρά το άσχημο διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει στο πλευρό της Περιφέρειας. Για τις όποιες, δε, καθυστερήσεις, θα πρέπει να έχουμε υπομονή, αφού ο στόχος είναι “κλειδωμένος”…
Α.Π.