Πέτρος Θέμελης για συνάντηση με Διδασκάλου: “Δόθηκαν εκατέρωθεν διευκρινίσεις και αμβλύνθηκαν οι αντιθέσεις”

Πέτρος Θέμελης για συνάντηση με Διδασκάλου: “Δόθηκαν εκατέρωθεν διευκρινίσεις και αμβλύνθηκαν οι αντιθέσεις”

Εκπροσωπώντας το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού, ο προεδρός του, Γιώργος Διδασκάλου βρέθηκε χθες στην Αρχαία Μεσσήνη όπου ξεναγήθηκε από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σχετικά ο κ. Θέμελης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Χθες, 3 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Τρίτη, επισκέφτηκε την Αρχαία Μεσσήνη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού κυρία Λίνας Μενδώνη. Επί κεφαλής του Συμβουλίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ και Πρόεδρος του ΚΑΣ κύριος Διδασκάλου, συνοδευόμενος και από την Διευθύντρια Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ κυρία Έλενα Κουντούρη, ενώ παρούσα ήταν και η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Μεσσηνίας κυρία Ευαγγελία Μηλίτση, συνοδευόμενη από διευθυντικά στελέχη της Υπηρεσίας της.

Ακολούθησε τρίωρη ξενάγηση από τον ανασκαφέα Π.Θ. στο μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα των Θερμών των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων που έρχονται σταδιακά στο φως, σε επαφή με το “τέμενος της Ίσιδος” και νότια από αυτό. Μετά από σχολιασμό και εκτενή συζήτηση σε επί μέρους ζητήματα, χάρη στην ουσιαστική παρέμβαση μελών του ΚΑΣ, δόθηκαν εκατέρωθεν διευκρινίσεις και αμβλύνθηκαν οι αντιθέσεις”.