Με ημιτελικούς Μίλων-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ αρχίζει σήμερα στην Τέντα η μεγάλη γιορτή του βόλεϊ

Με ημιτελικούς Μίλων-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ αρχίζει σήμερα στην Τέντα η μεγάλη γιορτή του βόλεϊ

Τηρώντας μια άτυπη παράδοση που θέλει το final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών να επιστρέφει στην Καλαμάτα, η πόλη μας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει για τρίτη φορά τη μεγάλη διοργάνωση της ΕΟΠΕ.

Η μεγάλη ώρα της σειρά 2003-2013-2023 έφτασε και η αρχή θα γίνει σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Τέντα με τους ημιτελικούς που θα διεξαχθούν διαδοχικά, στις 6 μ.μ. Μίλωνας-Ολυμπιακός (ERTSPORTS 1) και στις 9.15 μ.μ. ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (ΕΡΤ-3), ενώ η κορύφωση θα έρθει το Σάββατο 1 Απριλίου με τον μεγάλο τελικό (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ., «ζωντανά» από την ΕΡΤ-3).

Ο πρώτος ημιτελικός έχει ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής των αδελφών Άρη και Σπύρου Χανδρινού (με τα χρώματα του Μίλωνα και του Ολυμπιακού αντίστοιχα), οι οποίοι έχουν αναδειχθεί από την Καλαμάτα ‘80, ενώ στο ταιρέν του Παναθηναϊκού θα δούμε τον Μεσσήνιο αρχηγό της εθνικής μας, Γιώργο Πετρέα.

Χθες στο ιστορικό Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, οι αρχηγοί και οι προπονητές των 4 ομάδων, «ζεσταίνοντας» το κλίμα της μεγάλης αθλητικής συνάντησης. Κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο αρχηγός του Π.Α.Ο.Κ. Γιάννης Τακουρίδης χαρακτήρισε πολύ θετική την επιλογή της επαρχίας για το final 4, η οποία «διψάει» για τέτοιες διοργανώσεις και ευχήθηκε ο κόσμος της Καλαμάτας να αγκαλιάσει κι αυτή τη συνάντηση και να ικανοποιηθεί από το θέαμα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Άξελ Γιάκομπσεν πρόσθεσε ότι η θέληση για νίκη παραμένει πάντα η ίδια, εκφράζοντας κι αυτός την προσδοκία να γεμίσει ο κόσμος την Τέντα και να απολαύσει υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα.

Η ενημερωτική εκδήλωση είχε ξεκινήσει με το καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι η πόλη αγαπάει τον αθλητισμό και το βόλεϊ και μάλιστα φιλοξένησε και θα φιλοξενήσει πάλι το προσεχές Καλοκαίρι μέρος της προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των ανδρών. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των φιλάθλων, οι οποίοι εξάντλησαν γρήγορα τις χιλιάδες προσκλήσεις που τυπώθηκαν (διατίθενται ονομαστικά και με προεγγραφή) για το διήμερο και βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει προς τους αρμοδίους της κεντρικής εξουσίας την αναγκαιότητα την κατασκευής ενός σύγχρονου και μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος, ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και για την προβολή και «εκτόξευση» του αθλήματος την ΕΡΤ, έκανε λόγο για μεγάλη άνθιση της πετοσφαίρισης, ως αποτέλεσμα, συγκεκριμένων παραγόντων και κατέληξε λέγοντας: «Η Καλαμάτα είναι η Αλεξανδρούπολη ή η Ορεστιάδα του νότου. Έχει βγάλει δεκάδες καλούς αθλητές, επιτυχημένους προπονητές αλλά και άριστους διαιτητές. Η Καλαμάτα αγαπάει το βόλεϊ και τον αθλητισμό και αυτό το έχει αποδείξει. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τη μεγάλη ομάδα του Μεσσηνιακού ειδικά τη δεκαετία του ΄80 με τις δύο παρουσίες στην Α1 αλλά και τα ταλέντα της Καλαμάτας 80 αλλά και των υπολοίπων συλλόγων.

Δίνουμε ραντεβού στο γήπεδο για να απολαύσουμε τρεις ποιοτικούς αγώνες. Για να τιμήσουμε τους αθλητές και τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων και να τιμήσουμε τους κορυφαίους».

Μίλωνας: Αουτσάιντερ, αλλά με στόχο το… νταμπλ Ψαρράς, Γιορντάνοφ
Τον Μίλωνα εκπροσώπησαν ο προπονητής Σάκης Ψάρρας και ο αρχηγός Μπόγιαν Γιορντάνοφ, οι οποίοι έχουν συνδέσει την Καλαμάτα με τις καλύτερες μνήμες, με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο πρώτος το 2003 με την φανέλα της Νίκαιας και ο δεύτερος το 2014 με τον Ολυμπιακό!

«Έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις φέτος. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στην ομάδα και είμαστε εδώ για να χαρούμε τη συμμετοχή. Είμαστε οι μόνοι που αν δεν πάρουμε το κύπελλο δε θα είμαστε αποτυχημένοι. Είμαστε το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη.

Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ψαρράς, ενώ ο αρχηγός του Μίλωνα, Μπόγιαν Γιορντάνοφ πρόσθεσε ότι έχει τρομερές αναμνήσεις από την Καλαμάτα και αυτή τη φορά «θέλουμε να ευχαριστηθούμε το βόλεϊ και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε ο κόσμος να απολαύσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίζω ακόμα βόλεϊ και να είμαι ξανά εδώ».

Ολυμπιακός: Πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, με Μίλωνα, θα ευχαριστηθούν όλοι οι θεατές
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Η Καλαμάτα είναι φανταστικό μέρος και είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο τελικός είναι σε δεύτερο πλάνο, πρώτα από όλα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα».

Ο αρχηγός Ντράγκαν Τράβιτσα τόνισε: «Έχω ακούσει πολύ όμορφα λόγια για την Καλαμάτα και το διαπίστωσα όσο είμαι εδώ. Είμαι τυχερός που είμαι μέλος αυτού του Final 4.

Ο Μίλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα με νεαρούς παίκτες, αλλά και παίκτες με εμπειρία όπως ο Μπόγιαν Ιορντάνοφ. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο θα ευχαριστηθούν όλοι οι θεατές».

ΠΑΟΚ: Μικρό προβάδισμα ο Παναθηναϊκός
Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Το κύπελλο είναι η διοργάνωση που δεν έχει φαβορί. Έχουμε να χάσουμε από τις 14 Ιανουαρίου, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, άλλωστε στους επτά αγώνες που έχουμε παίξει φέτος έχει κερδίσει τους πέντε, αλλά εμείς έχουμε πάρει τους δύο τελευταίους».

Ο αρχηγός του Π.Α.Ο.Κ. Γιάννης Τακουρίδης τόνισε: «Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που αγκαλιάζει το βόλεϊ, έχει φιλοξενήσει και την Εθνική ενώ έχει επίσης ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία (σ.σ. η Καλαμάτα ’80 στους άνδρες και ο Απόλλωνας στις γυναίκες). Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο Final-4, είναι η 9η συνεχόμενη χρονιά για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, ενώ τις τελευταίες τρεις ήμασταν τροπαιούχοι.

Σε ότι αφορά τον ημιτελικό όποιος και να κερδίσει δε θα αποτελεί έκπληξη, διότι είμαστε δυο εξαιρετικά σύνολα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη, απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο σεβόμαστε παρά πολύ.».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού): Ρεβάνς για τις δύο ήττες που προηγήθηκαν

Παναθηναϊκός: «Ρεβάνς» για τις τελευταίες ήττες από τον ΠΑΟΚ
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία και άνοδο στην Καλαμάτα ’80, η οποία ξεκινά την Κυριακή τις υποχρεώσεις της στα πλέι οφ της Pre League ανδρών, ενώ για το final 4 είπε, μεταξύ άλλων «Σε αυτή τη διοργάνωση βρίσκονται οι ομάδες που απέδωσαν το καλύτερο βόλεϊ. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν τις ιδέες πιθανότητες. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και όχι τον τελικό και θέλουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς για τις ήττες που προηγήθηκαν».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Άξελ Γιάκομπσεν τέλος, ανέφερε: «Η πρόσφατη παράδοση με τον ΠΑΟΚ δεν είναι με το μέρος μας. Στο τελευταίο ματς ήμασταν, όμως, βελτιωμένοι και στον ημιτελικό της Παρασκευής θέλω να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και να πάμε στον τελικό».

Tags: