Ξεκίνησε η Μεταβατική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Ξεκίνησε η Μεταβατική  Διαχείριση Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Ένα ακόμα ορόσημο για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιτεύχθηκε χθες, με την άφιξη των πρώτων απορριμματοφόρων από τους Δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας στη Μονάδα Μεταβατικής Διαχείρισης στην Καλλιρρόη.

Η χθεσινή εξέλιξη σηματοδοτεί την απαρχή της άρτιας και ασφαλούς διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μεσσηνία και ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης εντός των επόμενων 14 μηνών.

Μεταξύ των πολλαπλών πλεονεκτημάτων της νέας μονάδας συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) βρίσκεται πλησίον της, γεγονός που επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των μεταφορών των απορριμμάτων και του υπολείμματος.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος επισκέφθηκε τη μονάδα κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μετά αρκετά και σοβαρά εμπόδια και προβλήματα, που ξεπεράστηκαν όμως, άρχισε η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, όπου θα εξυπηρετούνται οι 6 Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Το ξεκίνημα αυτής της μονάδας δίνει τέλος στην αγωνία των Δημοτικών Αρχών της Μεσσηνίας ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και στο δυσάρεστο φαινόμενο -κυριότατα από περιβαλλοντικής, αλλά και αισθητικής, άποψης- των ανεξέλεγκτων χώρων εναπόθεσης και τους σωρούς των σκουπιδιών σε διάφορες περιοχές».

Τον κ. Νίκα, τον οποίον συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, και τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, Σταύρο Αργειτάκο, ενημέρωσαν επιτόπου σχετικά με τη νέα αυτή μονάδα εκ μέρους της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Αγραφιώτης, ο project manager του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, ο τεχνικός διευθυντής Έργων Περιβάλλοντος Γιώργος Πασχάλης, καθώς και ο διευθυντής Κατασκευής Έργων Περιβάλλοντος, Νίκος Τσαρνάς.