Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση προσωρινής διαταγής των κατοίκων της Καλλιρρόης

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση προσωρινής διαταγής των κατοίκων της Καλλιρρόης

Απορρίφθηκε χθες και η δεύτερη αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας ο πρόεδρος της Καλλιρρόης και οκτώ κάτοικοι για τη λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης.

Μετά την απόρριψη της πρώτης αίτησης, την Παρασκευή οι κάτοικοι, προσκομίζοντας νέα στοιχεία, κατέθεσαν δεύτερη αίτηση, η οποία όμως τελικά είχε κι αυτή την ίδια τύχη.

Ωστόσο, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις νομικές ενέργειες, μέχρι να αποδειχθεί αν είναι ή όχι νόμιμη η λειτουργία της μονάδας αυτή τη στιγμή.

«Υπάρχει και συνέχεια»
Για την απόρριψη και της δεύτερης αίτησης προσωρινής διαταγής ο δικηγόρος των κατοίκων Αναστάσιος Κοσμάς σημείωσε πως και αυτή η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει αιτιολογικό, γι’ αυτό και οι νομικές διαδικασίες θα συνεχισθούν. «Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, δυστυχώς, δεν προχωράει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Κι αυτό είναι άσχημο για τους πολίτες. Αντίθετα, η Εισαγγελία κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Έχουν προκύψει κάποια πράγματα και θα τα δούμε. Δικονομικά πρέπει να ελέγξουμε κάποια πράγματα. Έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά μας», τόνισε ο κ. Κοσμάς.

Προχωρά η προκαταρκτική έρευνα
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, προχωρά η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Καλαμάτας, μετά τα στοιχεία που προσκόμισαν οι κάτοικοι την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως είπε, όταν την Τετάρτη επισκέφθηκαν την εισαγγελέα και της παρουσίασαν νέα στοιχεία, αυθημερόν διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, την οποία ήδη διενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Πάντως, η επόμενη προγραμματισμένη νομική κίνηση των κατοίκων είναι η συζήτηση στις 13 Ιουνίου της προσφυγής που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη