Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 08/05/2026 προβλέπεται νεφελώδης, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά, ενώ από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην ελάχιστη τιμή της θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-65%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε αυξημένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ενδέχεται να πέσει και λασποβροχή.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/