500 παιδιά βρέθηκαν στα 11 δημοτικά ΚΔΑΠ της Καλαμάτας -Μέχρι την Τρίτη οι εγγραφές

500 παιδιά βρέθηκαν στα 11 δημοτικά ΚΔΑΠ της Καλαμάτας -Μέχρι την Τρίτη οι εγγραφές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας.
Φέτος λειτούργησαν 11 Κέντρα και τα παρακολούθησαν 500 παιδιά, με το δήμαρχο Καλαμάτας να σχολιάζει ότι έγινε σημαντική δουλειά, ενώ κάλεσε τους γονείς μέχρι την Τρίτη να γράψουν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ.
Όπως εξήγησε, τα παιδιά που πηγαίνουν σε αυτά έχουν τη δυνατότητα τις απογευματινές ώρες να μάθουν πράγματα σχετικά με την τέχνη, τις ξένες γλώσσες, την πληροφορική, τον αθλητισμό και πολλά ακόμα, ενώ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι τα ΚΔΑΠ δεν είναι σχολείο. Ωστόσο, προσπαθούν να καλύψουν ελλείψεις που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Από την πλευρά της, η δασκάλα, εργαζόμενη στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, Νικολέτα Καλυβά, διαβεβαίωσε το δήμαρχο Καλαμάτας ότι καθημερινά κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα. Όπως παρατήρησε, τα Κέντρα είναι δομές όπου παιδιά από 5 έως 12 ετών απασχολούνται καθημερινά. Στόχος του προγράμματος είναι η συναισθητική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, με γνώμονα πάντα τα ενδιαφέροντα του καθενός ξεχωριστά και τις σωστές παιδαγωγικές προσεγγίσεις.
Μιλώντας η κα Καλυβά για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ, είπε ότι υπάρχουν πέντε εργαστήρια και σε αυτά προσφέρονται οι ανάλογες ειδικότητες.
Η επίσης εργαζόμενη στα ΚΔΑΠ, Χριστίνα Τσιρίγγα, ευχαρίστησε με τη σειρά της το δήμαρχο Καλαμάτας, αλλά και τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος. Η ίδια διδάσκει Πληροφορική και Ρομποτική, αναφέροντας πως μέσα από διασκεδαστικούς τρόπους τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.
Τέλος, ο επίσης δάσκαλος και συντονιστής των ΚΔΑΠ, Θανάσης Τσιγαρίδης, ανέφερε ότι σε αυτά απασχολούνται 29 άτομα ως εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και 11 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό.
Οι δε εγγραφές, όπως είπε ο κ. Τσιγαρίδης, ολοκληρώνονται την Τρίτη 3 Ιουλίου, ενώ οι ωφελούμενες μητέρες πρέπει να κάνουν αίτηση στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ και στη συνέχεια να την αποστείλουν εκτυπωμένη μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ΕΕΤΑΑ.
Επίσης, πρόσθεσε ότι σημεία εξυπηρέτησης για την παραπάνω διαδικασία έχει δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας στο παλιό και νέο Δημαρχείο, καθώς και στα δημοτικά ΚΔΑΠ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση