Αγροτικά

Τέλος Μαΐου η συγκομιδή στα πρώιμα καρπούζια της Τριφυλίας

Εξαγωγές ήδη σε αγγούρι και θερμοκηπιακή ντομάτα Μετά τις 22 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή των πρώιμων...

Μεταπτυχιακό στην υδροπονία από το 2016 στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου οργανώνει και...

Πάνω από τρία ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία

Ανοδικά κινούνται το τελευταίο διάστημα οι τιμές ελαιολάδου σε αρκετές περιοχές της χώρας που σημειώνονται δημοπρασίες. Όσον αφορά...

Η καλλιέργεια της ελιάς στον κόσμο

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει ο ελληνικός ελαιοκομικός τομέας (και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο) σήμερα και...

Μύθος το ακριβό ελληνικό ελαιόλαδο

Σύντομα θα εγκριθεί οριστικά και θα δοθεί και επίσημα στη δημοσιότητα η μελέτη που πραγματοποίησε το Διεθνές Συμβούλιο...

Το στράγγισμα των αποθεματικών φουντώνει το δάκο

  Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί σε όλη τη χώρα, μπροστά στον κίνδυνο η σοδειά τους να...

Ανησυχούν οι αγρότες του Μοριά για το “φονιά” της ελιάς

Ανησυχούν οι γεωργοί για το βακτήριο της Xylellafactidiosa -Την ανάγκη αυστηρών ελέγχων στην εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, επισημαίνουν Αρχές...

Θετική η αξιολόγηση του αγροτοδιατροφικού προγράμματος Πελοποννήσου

Θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εισήγηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το αγροτοδιατροφικό πρόγραμμα...

Βραβεία σε μεσσηνιακές εταιρείες ελαιολάδου σε Λος Άντζελες και Τόκυο

Οι μεσσηνιακές εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου εξακολουθούν να κερδίζουν βραβεία ποιότητας, σε παγκόσμιους ανάλογους διαγωνισμούς, για το εξαιρετικά παρθένο...

Mέτρα για το φονιά της ελιάς «Xylella fastidiosa»

Ενδιαφέρουσα και σημαντική ημερίδα για την Xylella fastidiosa     Εξόχως σημαντική ήταν η ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα...