Μαρίνα Καλαμάτας: Καλώς ήρθατε στην Τουρκία – Η εταιρία«D-Marin» αγόρασε το 51% του Κυριακούλη


 

MΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η τουρκική εταιρεία «D-Marin» του ομίλου «Ντογούς» αγόρασε το 51% της «MedMarinas» του Κυριακούλη
 

Η εταιρεία «D-Marin», που ανήκει στον τουρκικό όμιλο «Ντογούς», αγόρασε το 51% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας «MedMarinas» του Ομίλου Κυριακούλη, αυξάνοντας το δυναμικό της από 5.143 σε 8.489 σκάφη σε μαρίνες στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κροατία, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Πριν από λίγες μέρες ο τουρκικός όμιλος είχε αγοράσει και το 6,92% των μετοχών της μεγάλης αλυσίδας μαρίνων «ACI», η οποία διαθέτει συνολικά 21 μαρίνες στη Μεσόγειο. Νωρίτερα είχε αποκτήσει το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου στην Αθήνα.

 

Ο Όμιλος «Ντογούς», πρόεδρος του οποίου είναι ο επιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος ανήκει στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε τομείς όπως οι τράπεζες, οι μαρίνες, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι κατασκευές, ενώ διαθέτει και τηλεοπτικά κανάλια, όπως το «Star Tv» και το ειδησεογραφικό «NTV».
Η εν λόγω εταιρεία, όπως είχε αποκαλύψει το «Θ», είχε δείξει εδώ και καιρό έντονο ενδιαφέρον και για τη μαρίνα της Καλαμάτας, της οποίας διαχειριστής είναι ο όμιλος Κυριακούλη. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και η μαρίνα της πόλης μας περνά, ουσιαστικά, σε τουρκικά χέρια.