Σεντόνια και κουβέρτες προσέφεραν στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας οι ξενοδόχοι της Τριφυλίας!


ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ, ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

 

Κίνδυνος «να τιναχτεί στον αέρα» το έργο στο Ακρογιάλι

 

 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Στον «αέρα» κινδυνεύει «να τιναχθεί» το έργο προστασίας στο Ακρογιάλι, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, από την Τρίτη ο υπεργολάβος άρχισε να αποσύρει τα μηχανήματά του, χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα επιστρέψει. Οι δε κάτοικοι οργανώνουν τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση της παραλιακής ζώνης.

Στο μεταξύ, χωρίς ξεκάθαρο συμπέρασμα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, είναι η έκθεση του ΙΓΜΕ που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από ογκόλιθους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου στο Ακρογιάλι. Η έκθεση αφορά στην ποιότητα των πετρωμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί.

 

Εξαγριωμένοι κάτοικοι

Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι εξαγριωμένοι με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η περιοχή και το έργο. Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί 2,5 πρόβολοι και απομένουν άλλοι 4,5.

Το έργο τον τελευταίο καιρό, λόγω και των καιρικών συνθηκών, δεν εκτελούνταν, ενώ ούτε και χθες πραγματοποιήθηκαν εργασίες, παρά τη βελτίωση του καιρού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο εκτελών το έργο απέσυρε τα μηχανήματά του, αφήνοντας αιχμές περί παρεμβάσεων και συμφερόντων «που του κάνουν τη ζωή δύσκολη», εξ ου και δεν μπορεί να προχωρήσει τις εργασίες. Φοβούνται, δε, πως το έργο θα μείνει ημιτελές και η κατάσταση θα είναι χειρότερη σε σχέση με πριν.

 

Αποτελέσματα ΙΓΜΕ

Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα του ΙΓΜΕ για την ποιότητα των πετρωμάτων που χρησιμοποιούνται στο έργο εστάλησαν στη Αντιπεριφέρεια από την Παρασκευή. Ερωτώμενος σχετικά ο αντιπεριερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς απάντησε ότι η έκθεση δεν καταλήγει σε συμπέρασμα, θετικό ή αρνητικό, αλλά παραθέτει τα αποτελέσματα, τα οποία θα αξιολογηθούν από τη μελετήτρια και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον ζήτημα για την πορεία εκτέλεσης του έργου, το οποίο έχει συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης κατά το Νοέμβριο του 2013. Με δεδομένο ότι ξεκίνησε νωρίς πέρυσι το καλοκαίρι και τώρα, ευρισκόμενοι στα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, έχουν ολοκληρωθεί 2,5 πρόβολοι και απομένουν άλλοι 4,5, εντείνεται ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί έγκαιρα. Αν, μάλιστα, ο υπεργολάβος δε συνεχίσει την εκτέλεση και η ανάδοχος εταιρεία χρειασθεί να αναζητήσει άλλη λύση, τότε θεωρείται σίγουρη η καθυστέρηση.