Άνθρωποι και ανθρωπάκια…


 

Πρωτοφανής απόφαση  του προέδρου Δ. Πολίτη

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Το περίφημο πλέον σχέδιο «Αθηνά» για τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεσηκώσει φοιτητές και σπουδαστές. Το ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκεται ήδη υπό κατάληψη, αφού ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για το μέλλον του μάλλον το οδηγεί σε λουκέτο.

Υπό αυτό το σκηνικό, στη χθεσινή σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Πολίτη, για τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης, ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμ. Μπεχράκης, με τη σύμφωνη γνώμη και του Θ. Μπρεδήμα, πρότεινε κάτι πολύ απλό. Την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του παραπάνω θέματος με την παρουσία του προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας, του προέδρου του Τμήματος Λογοθεραπείας και εκπροσώπων φοιτητών, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να υπάρξει ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα του ιδρύματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την αλλαγή των αποφάσεων του υπουργείου.

Με δεδομένη, μάλιστα, και τη θέση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα, όπως έχει εκφραστεί επίσημα από το δήμαρχο Παν. Νίκα, η πρόταση έπρεπε να γίνει αποδεκτή από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Προς έκπληξη, όμως, των παρευρισκόμενων ο κ. Πολίτης ζήτησε από τους επικεφαλής να κάνουν αίτηση για να συζητηθεί το θέμα, ενώ, επιπλέον, δεν μπορούσε να κάνει δεκτή την πρόταση, γιατί δεν ήταν ενημερωμένος ο δήμαρχος!

Το ερώτημα, φυσικά, που τίθεται είναι ποιος είναι ο ρόλος του προέδρου. Να ηγείται ενός Σώματος που λαμβάνει υπόψη του όλες τις απόψεις των παρατάξεων ή να περιμένει έξω την πόρτα του δημάρχου για τις… διαταγές του;

Να σημειωθεί ότι την ίδια στάση κράτησε ο κ. Πολίτης και στην παρατήρηση του Στ. Μπεχράκη ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθεί η λογική που θέλει τους δημοτικούς συμβούλους να περνούν από το Πρωτόκολλο προκειμένου να ενημερωθούν από τις υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου Καλαμάτας. Δυστυχώς, με τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές δεν είναι δυνατόν να υπερηφανεύεται η Δημοτική Αρχή ότι «οι πόρτες και τα παράθυρα» του Δημαρχείου είναι ανοικτά σε δημότες και παρατάξεις…