«Προσεχώς» νέο Δημαρχείο


Λόγω της μεγάλης βαθμολογικής σπουδαιότητας των αγωνιστικών που απομένουν για το τέλος της Α΄ κατηγορίας, τα παιχνίδια θα διεξάγονται από δω και μπροστά σε μεγάλο ποσοστό την ίδια μέρα και κάποια τις ίδιες ώρες. Γι’ αυτό λοιπόν, και τα έξι παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν σήμερα όπου και το μενού να είναι ιδιαίτερα έντονο και πλήρες για τους φίλους του τοπικού μπάσκετ.
Μεγάλα ματς με τεράστια βαθμολογική σημασία θα γίνουν σε Πύλο και Βλαχιώτη, ενώ οι πρωτοπόροι Γ.Σ. Μεσσήνης και Σπαρτιατικός, έχουν θεωρητικά εύκολο έργο παίζοντας στις έδρες τους. Τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια κρύβουν τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, αφού θ’ αναμετρηθούν ομάδες της Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

 

ΓΥΘΕΙΟ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ

(Δ.Σ. Βλαχιώτη – 3.30 μ.μ.)

Τελευταία ευκαιρία για το Γύθειο το ματς με τον Πολύβιο, αφού με ήττα αποχαιρετά πιθανότατα την κατηγορία. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Κουράκου, που ενδέχεται πάντως ν’ αγωνιστεί κανονικά. Όσον αφορά τους Αρκάδες, πάνε με καλή ψυχολογία στη Λακωνία και με νίκη θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος και Μπακετέας.

 

ΝΟ ΠΥΛΟΥ – ΚΡΟΝΟΣ

(Δ.Σ. Πύλου – 4.00 μ.μ.)

Μόνο νίκη βλέπει η ομάδα της Πύλου κόντρα στους Σπαρτιάτες, εάν θέλει τουλάχιστον να ελπίζει στη σωτηρία. Προβλήματα τραυματισμών δεν έχουν προκύψει και το συγκρότημα του Γιάννη Δημητρόπουλου περιμένει ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα τη στήριξη των φίλων του.

Στον αντίποδα, ο φορμαρισμένος Κρόνος θα ψάξει το διπλό, αφού το αποτέλεσμα αυτό θα τον εδραιώσει στην 3η θέση και θα τον κάνει φαβορί για είσοδο στο Final Four. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Λιότσιος και Καρδαράς.

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΔΙΩΝ ΚΥΠ.

(Δ.Γ. Σπάρτης – 6.00 μ.μ.)

Να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες που θα τον διατηρήσουν ζωντανό στο κυνήγι της πρωτιά θέλει ο Σπαρτιατικός κόντρα στον Δίωνα. Η ομάδα του Στέφανου Χίου είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει ικανή να πετύχει το στόχο της, παίζοντας στην έδρα της και χωρίς τραυματισμούς.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Κυπαρισσίας παίζει χωρίς άγχος, έχοντας πετύχει το στόχο της παραμονής, και θα ψάξει βασικά την καλή εμφάνιση και τα στοιχεία ανταγωνιστικότητας που έχει φανερώσει μέχρι τώρα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Μπακετέας.

 

ΑΤΛΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

(Τέντα – 6.00 μ.μ.)

Να τελειώνει με την υπόθεση παραμονή θέλει ο Άτλαντας, που θα παίξει και πάλι χωρίς τους Κορογώνα, Παπαθωμόπουλο, Αλεξανδρόπουλο, Μπαϊρακτάρη, και για να το πετύχει πρέπει να ψάξει τη νίκη κόντρα στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, θέλει επίσης το ροζ φύλλο, αφού μ’ αυτό πλησιάζει κατά μεγάλο ποσοστό την είσοδο στην τετράδα. Μάλιστα οι «πράσινοι» προέρχονται από τη νίκη επί της Θουρίας και έχουν τις επιστροφές των Σταθάκη, Παναγιώτη Γερμανού. Διαιτητές του τοπικού ντέρμπι ορίστηκαν οι Νάστος και Δούβρης.

 

 

Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΔΡΟΜΕΙΣ

(Δ.Σ. Μεσσήνης – 6.30 μ.μ.)

Να διατηρηθεί στην κορυφή με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο Σπαρτιατικό θέλει η Μεσσήνη, που βλέπει μόνο νίκη κόντρα στους σχετικά αδιάφορους Δρομείς. Η ομάδα του Μιχάλη Μπακογιάννη (δεν υπολογίζει στον Καλογερόπουλο) θα επιδιώξει παράλληλα να παίξει καλό μπάσκετ, δείχνοντας ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις στα διοικητικά και την παραίτηση του προέδρου Απόστολου Κοσμά.

Οι Αρκάδες από την άλλη ψάχνουν μια μεγάλη νίκη, που θα τους εδραιώσει στην κατηγορία και θα ανοίξει το μέτωπο της διεκδίκησης μιας θέσης στην τετράδα, κάτι που δείχνει πάντως αρκετά δύσκολο. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Σχοινάς, Πουλημενέα.

 

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΟΣ

(Τέντα – 8.00 μ.μ.)

Με πολλές απουσίες και αρκετά προβλήματα – Γεωργικέας, Αθανασόπουλος, Λυδιώτης – θα εμφανιστεί και πάλι η ομάδα της Θουρίας, που θέλει τη νίκη για να τελειώνει με την υπόθεση παραμονής. Όσον αφορά τον Ακάδημο, θα επιδιώξει, παίζοντας χωρίς τους τραυματίες Μαθιόπουλο, Αλοίμονο, να επιστρέψει στις νίκες, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για την τετράδα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Δούβρης.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γ.Σ. Μεσσήνης         28

Σπαρτιατικός   26

Παναθηναϊκός 24

Κρόνος     24

Ακάδημος         23

ΑΟ Θουρίας     23

Δίων Κυπ.        22

Δρομείς   22

Άτλας       21

Πολύβιος         20

ΝΟ Πύλου       19

Γύθειο     18

 

******************* 

 

Α΄  ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Οι πρώτοι σκόρερ και μπόμπερ της κατηγορίας

 

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ανάρτησε στο site της στο διαδίκτυο τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ και τους πρώτους τριποντέρ της Α΄ κατηγορίας, εκεί όπου γίνεται μάχη ανάλογη των όσων εξελίσσονται στα γήπεδα του μεγάλου πρωταθλήματος της ΄Ενωσης.

Πρώτος σκόρερ συνεχίζει, σχεδόν σταθερά από την αρχή του πρωταθλήματος ο 36χρονος φόργουορντ του ΑΟ Θουρίας Σταύρος Μουραφέτης, που έχει φθάσει τους 256 πόντους, με διαφορά 33 πόντων από το δεύτερο του σχετικού πίνακα, Δημήτρη Σπυράκο του Λακωνικού Κρόνου.

Όσον αφορά τον πίνακα των αθλητών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, στην πρώτη θέση με 30 είναι τρεις αθλητές οι  Παπαδάκος (Σπαρτιατικός), Παναγιωτόπουλος (Άτλας) και Σπυράκος (Λακωνικός Κρόνος).

Αναλυτικά οι πίνακες με τους καλύτερους σκόρερ έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

ΠΟΝΤΟΙ

1. Σταύρος Μουραφέτης(Θουρία) 256

2. Δημήτρης Σπυράκος(Λακωνικός Κρόνος) 223

3. Σπύρος Γεωργανάς(Ακάδημος) 217

4. Νίκος Μπιρμπάκος(Γύθειο) 186

-. Βασίλης Παναγιωτόπουλος(Άτλας) 186

 

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

1. Σωτήρης Παπαδάκος(Σπαρτιατικός) 30

-. Βασίλης Παναγιωτόπουλος(Άτλας) 30

-. Δημήτρης Σπυράκος(Λακωνικός Κρόνος) 30

4. Νίκος Μπαλόπουλος(Θουρία) 23

5. Αντώνης Καραμπίνος(Δίωνας Κυπαρ.) 22

 

 

 

Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Κορώνη – Γ.Σ. Γαργαλιάνων στην Πύλο

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του ομίλου Μεσσηνίας της Β΄ κατηγορίας, με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Κορώνη 90 και τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, που θα διεξαχθεί στις 6.30 μ.μ. στο Κλειστό της Πύλου, με διαιτητές τους κ.κ. Λιότσιο, Καρδαρά.