Δυο φορές ισόβια στον Αρχηγό και τους εκτελεστές της οργάνωσης (Φωτογραφίες και βίντεο)

Δυο φορές ισόβια στον Αρχηγό και τους εκτελεστές της οργάνωσης (Φωτογραφίες και βίντεο)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΓΙΑ 9 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ
 
Έξι φορές ισόβια συνολικά σε τρεις για τις δολοφονίες πατέρα και γιου Μεσάι
 

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Ποινές που όμοιές τους δεν έχουν ξανακουσθεί σε δικαστική αίθουσα της Μεσσηνίας επέβαλε χθες ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στους κατηγορούμενους για τη διπλή ανθρωποκτονία στις 29 Νοεμβρίου του 2011 του 35χρονου Φελίμ Μεσάι και του μόλις 2,5 ετών γιου του Κέρι, για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους εκβιασμούς επιχειρηματιών και καταστηματαρχών.
Μετά από ακριβώς ένα μήνα, που ήταν η πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου, η έκδοση της απόφασης χθες διήρκεσε 7 ολόκληρες ώρες, για να κλείσει ο πρώτος κύκλος της μεγαλύτερης υπόθεσης που έχει απασχολήσει την περιοχή μας με τόσο βαριές κακουργηματικές πράξεις.
Το δικαστήριο με την απόφασή του έδειξε ότι ο 50χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, σχεδίασε και διέταξε την εκτέλεση πατέρα και γιου, τις οποίες εκτέλεσαν την μεν πρώτη ο Αλβανός με το ψευδώνυμο «Νίκο», πυροβολώντας τον Φελίμ Μεσάι στο κεφάλι και τη δε δεύτερη ο 24χρονος από τη Μεσσήνη, αφαιρώντας τη ζωή του μικρού Κέρι με μαχαίρι. Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον 50χρονο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης με δις ισόβια, 37 χρόνια και 6 μήνες και ακολούθησαν ο 24χρονος με δις ισόβια και 18 χρόνια και ο Αλβανός με δις ισόβια και 13 χρόνια. Αυστηρές ήταν οι ποινές και σε άλλους κατηγορούμενους, όπως του συνταξιούχου αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών που καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης για παροχή πληροφοριών στην εγκληματική οργάνωση.
 
*Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορταζ στο σημερινό φύλλο τους Θάρρους !