Απεργία σήμερα στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας


Πανελλαδική 24ωρη απεργία για το προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και των δομών Πρόνοιας, έχει προκηρυχθεί για σήμερα ενάντια στην κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων, θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».
Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αν και προς στιγμήν, όπως αναφέρουν, φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες, στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία «που απειλούνται με απόλυση».
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κρίνει πως οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ «θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ.