Και η Μεσσηνία συμμετείχε στην έκφραση αλληλεγγύης στα πεθερικά του κ. Στουρνάρα

Και η Μεσσηνία συμμετείχε στην έκφραση  αλληλεγγύης στα πεθερικά του κ. Στουρνάρα

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Ένα βάζο με ελιές, ένα μπουκάλι λάδι και μια συσκευασία με ξερά σύκα είναι το «πεσκέσι» του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μεσσηνίας, το οποίο θα σταλεί, στο πλαίσιο σχετικής καμπάνιας, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να διατεθεί για τη στήριξη της μητέρας, της πεθεράς και του πεθερού του κ. Στουρνάρα, οι οποίοι καλούνται με βάση σχετική δήλωσή του να τα βγάλουν πέρα με μόλις 500 ευρώ το μήνα.
Έτσι, χθες, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης έγινε η συγκέντρωση και η αποστολή των παραπάνω προϊόντων, σύμφωνα με τις επιταγές της Ομοσπονδίας.
Θα πρέπει να αναφερθεί, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η τεράστια ανταπόκριση εργαζομένων και απολυμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απ’ όλες τις πόλεις της χώρας, στην έκκληση που απηύθυνε η ΠΟΕ-ΟΤΑ να δείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη μητέρα, την πεθερά και τον πεθερό του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με μόλις 500 ευρώ το μήνα.
Τα γραφεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ γέμισαν από καφάσια και δοχεία με πατάτες, κρεμμύδια, ρύζι, φάβα, μακαρόνια, μουσταλευριά, λάδι, τσίπουρο και πολλά ακόμη ζαρζαβατικά. Επειδή δε, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας αυτές τις μέρες δίνει μία ακόμη… μάχη να υπερασπιστεί στην Ευρώπη τα συμφέροντα της Ελλάδας και τα δικαιώματα των εργαζομένων (φωτιά θα πέσει να μας κάψει αν ισχυριστεί κανείς ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι άνθρωπος των δανειστών και έχει ξεπουλήσει τα πάντα στο βωμό των μνημονίων) και θα χρειαστεί μετά την εξάντληση των διαπραγματεύσεων πρωτεΐνες, εμείς ζητήσαμε να προσφερθούν κοτόπουλα, κουνέλια και αυγά ημέρας.
Η ανταπόκριση ήταν, επίσης, μεγάλη. Εννοείται ότι όλα τα προϊόντα είναι ολόφρεσκα για το καλό της υγείας του κ. Γιάννη Στουρνάρα και της οικογένειάς του. Μην πάθει τίποτα η υγεία της μανούλας και της πεθερούλας του υπουργού Οικονομικών και τρέχουν στα νοσοκομεία. Πού να βρουν οι “φουκαριάρες” με τα 500 ευρώ που παίρνουν τα 25 ευρώ για το εισιτήριο στο νοσοκομείο και τα δεκάδες ευρώ που χρειάζονται για τα φάρμακα τους κάθε μήνα.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους Συλλόγους- μέλη της και φυσικά τους απολυμένους ή υπό απόλυση εργαζόμενους που δεν έμειναν ασυγκίνητοι και απαθείς από τη δήλωση του κ. Γιάννη Στουρνάρα για το δράμα της οικογένειάς του, να σταματήσουν να στέλνουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τα δέματα αλληλεγγύης, καθώς έχουν γεμίσει. Τους καλεί να τα προσφέρουμε όλοι μαζί στον υπουργό Οικονομικών (Νίκης 5-7 – Πλατεία Συντάγματος-Αθήνα) την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, στις 11.00 το πρωί, σε μία χειρονομία ανθρωπιάς προς μία δοκιμαζόμενη οικογένεια.
Πιστεύουμε πώς ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θα εκτιμήσει την κίνησή μας και δε θα μας ζητήσει απόδειξη…».