«Νοιάζομαι για την υγεία μου» από τον Ερυθρό Σταυρό

«Νοιάζομαι για την υγεία μου» από τον Ερυθρό Σταυρό

Πρόγραμμα προληπτικής υγιεινής και αγωγής υγείας με τίτλο «Νοιάζομαι για την υγεία μου» εκπονεί για τρίτη συνεχή χρονιά ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τη συνεργασία της εταιρείας Coca – Cola Τρία Έψιλον.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 11 νομούς της χώρας μέχρι το Δεκέμβριο 2013, ενώ μεταξύ αυτών είναι και η Μεσσηνία.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας, ενώ το πρόγραμμα στελεχώνεται από νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας του ΕΕΣ, εθελοντές γιατρούς, εθελοντές νοσηλευτικής του ΕΕΣ και περιλαμβάνει:
-Σχολική υγιεινή/προληπτικό έλεγχο υγείας μαθητών
-Εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες, την πρόληψη ατυχημάτων, την ατομική υγιεινή και τη γνωριμία με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
-Ενημέρωση γονέων σε θέματα υγείας των παιδιών.
Στη Μεσσηνία ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημοτικά Σχολεία Πλατέος, 17ο Καλαμάτας και Κάμπου, από 4 έως και 12 Νοεμβρίου.
Σχετικά ο ΕΕΣ ευχαριστεί θερμά τις εθελόντριες παιδιάτρους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, Δήμητρα Λάσδα και Μαρία Μανιάτη, καθώς και τους εθελοντές οδοντιάτρους, Άγγελο Τσορφόλια, Αθανασία Κουργιαμπλά, Γεώργιο Παντελόπουλο και Κωνσταντίνο Νικολακέα.
Επίσης, ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους τον κ. Νικόλαο Χρονόπουλο, πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου, τον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριο Σαρρή, τους διευθυντές των σχολείων, την κα Γεωργία Πανούση από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και τις εθελόντριες νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας.