Ολοκληρώνεται το έργο στη Μικρή Μαντίνεια


Ολοκληρώνεται το έργο προστασίας της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια, όμως στην περιοχή αυτή παρατηρείται μείωση του πλάτους της παραλίας έμπροσθεν του «Τουριστικού».
Το φαινόμενο μελετάται και σχετική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Οι τεχνικοί είναι καθησυχαστικοί για την αποκατάσταση του εύρους της παραλιακής ζώνης.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.395.378 ευρώ, με έκπτωση 28%, υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο πλαίσιό του κατασκευάστηκε ένας πρόβολος προς βορράν και ένας κυματοθραύστης προς νότον, στο ύψος του ηρώου και μεταξύ αυτών 4 «μπαστούνια» κάθετα προς την ακτή.
Είναι ένα έργο που λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης της ακτογραμμής, το οποίο εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να σπάσει ο παραλιακός δρόμος της Μικρής Μαντίνειας και μαζί να καταστραφούν ο αγωγός ύδρευσης και αποχέτευσης που βρίσκονται κάτω από τον ασφαλτοτάπητα.
Πάντως, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα πρέπει να ξηλωθεί και να ανακατασκευαστεί ο δρόμος, γιατί κάτω από τον τάπητα έχουν δημιουργηθεί σπηλαιώσεις από τη θάλασσα που τραβούσε το υλικό της υπόβασης.
Α.Π.