Απλώνει το χέρι της στην κοινωνία, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας

Απλώνει το χέρι της στην κοινωνία, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας στεγάζεται, πλέον, στον 1ο όροφο του κτηρίου που βρίσκεται γωνία Βασ. Γεωργίου (πρώην Αλ. Παναγούλη) και Αριστοδήμου, (είσοδος από Αριστοδήμου 70).
Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα καλεί όλα τα μέλη της να συγκεντρωθούν στο νέο χώρο της, να συζητήσουν, με βάση το πλαίσιο δράσης που αποφασίστηκε στην ιδρυτική συγκέντρωση, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, την παραπέρα δράση τους για την προστασία της πρώτης κατοικίας (πλειστηριασμοί), για τα χρέη προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για το δικαίωμα του καθενός να έχει ρεύμα και νερό, και για το δικαίωμα του ανασφάλιστου να έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Επίσης, να προχωρήσουν σε έγκριση προτάσεων: α) για τον ορισμό Συντονιστικής Γραμματείας και β) για την επάνδρωση των επιτροπών δουλειάς, όπως επικοινωνίας, νομικών, εκπαιδευτικών αναγκών, κοινωνικής παρέμβασης, οι οποίες θα προσφέρουν υποστήριξη στους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με χρέη σε Δημόσιο, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και διακοπή παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ.
Τα μέλη των επιτροπών θα βρίσκονται στο χώρο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, Δευτέρα και Τετάρτη, 6.00-9.00 το απόγευμα, και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.