Ο Στάθης Αναστασόπουλος μπροστά με 39% σε δημοσκόποηση για τη Μεσσήνη

Ο Στάθης Αναστασόπουλος μπροστά με 39% σε  δημοσκόποηση για τη Μεσσήνη

Από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του “BEST TV “

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος είναι εκείνος που θα ψήφιζαν οι δημότες του Δήμου Μεσσήνης αν γίνονταν σήμερα δημοτικές εκλογές και θα συγκέντρωνε ποσοστό 39,1%, χωρίς όμως να καταφέρνει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία MARC το διάστημα από 2 έως 4 Φεβρουαρίου σε 600 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό BEST, ακολουθεί με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 11,2% ο Νικ. Τζώρτζης, ο οποίος έχει πίσω τους Δημ. Σαμπαζιώτη με 9,9%, Γ. Τσώνη με 5,5%, Κ. Αποστολόπουλο με 4,2% και Κ. Σπυρόπουλο με 3,7%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σς 13,4%, ενώ καταγράφεται και ποσοστό 8% που δε θα προσέλθει να ψηφίσει. Τα άκυρα – λευκά είναι μόνο 3,9%.

Γιατί προτιμάται
Στο ερώτημα γιατί προτιμάται ο Στάθης Αναστασόπουλος, το 91,6% απάντησε πως τον θεωρεί καλύτερο υποψήφιο δήμαρχο και το 7,6% επειδή ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον ερωτώμενο, ενώ μόλις το 4,1% θα τον ψήφιζε επειδή είναι από την περιοχή.
Για τον Νίκο Τζώρτζη, τα ποσοστά είναι 54,9% επειδή θεωρείται καλύτερος δήμαρχος, 28,6% γιατί είναι από την περιοχή και 18,7% γιατί ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο. Ένα ποσοστό 9,3% θα τον ψήφιζε για να υποστηρίξει κάποιον σύμβουλο, 7,8% για να αναδειχθεί ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, 5,8% για να στείλει κάποιο πολιτικό μήνυμα και μόλις το 1,3% λόγω προσωπικής γνωριμίας.
Αντίστοιχα, για τον κ. Σαμπαζιώτη τα ποσοστά θα ήταν 51,6% (ως καλύτερος υποψήφιος), 38,3% (επειδή είναι από την περιοχή), 20,4% (επειδή ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο), 9,4% (λόγω προσωπικής γνωριμίας) 6,3% (για αλλαγή με νέο και άφθαρτο πρόσωπο) και 3,2% (για να στείλει κάποιο μήνυμα).

Η δεύτερη Κυριακή
Στο ερώτημα αν τη δεύτερη Κυριακή έπρεπε να επιλεγεί κάποιος εκ των Στ. Αναστασόπουλου ή Δημ. Σαμπαζιώτη, το 55,5% θα ψήφιζε Στάθη Αναστασόπουλο και το 21,5% τον κ. Σαμπαζιώτη. Όμως, το άκυρο – λευκό και η αποχή συγκεντρώνουν 15,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 7,2 %.
Σχεδόν ίδια είναι τα ποσοστά και μεταξύ των Στ. Αναστασόπουλου και Νικ. Τζώρτζη. Ο πρώτος θα λάμβανε 56,7% και ο δεύτερος 24,3%, με λευκό – άκυρο και αποχή στο 11% και τους αναποφάσιστους στο 7,7%.

Ποιος, τελικά, θα κερδίσει;
Τέλος, στο ερώτημα ποιος πιστεύετε πως θα κερδίσει τελικά τη δημαρχία στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ο κ. Αναστασόπουλος συγκεντρώνει 39%, ο κ. Σαμπαζιώτης 9,5%, ο κ. Τζώρτζης 2,3%, ο κ. Τσώνης 2,1%, ο κ. Σπυρόπουλος 1,5% και ο κ. Αποστολόπουλος 0,3%.