Ο αρχηγός της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης μιλά στο «Θάρρος» για το Final 4 της Καλαμάτας

Ο αρχηγός της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης μιλά στο «Θάρρος» για το Final 4 της Καλαμάτας

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές 

Μετά τον αρχηγό της ΑΕΚ, Γιάννη Μαντέκα και του Ολυμπιακού, Βασίλη Κουρνέτα, σειρά παίρνουν σήμερα οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων που κλείνουν την τετράδα του Final Four της Καλαμάτας, και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Νικολάκης από την Κηφισιά και ο Αινείας Τζελάτι από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι δύο πολύπειροι αθλητές μιλούν στο «Θάρρος» για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, κάνουν τα προγνωστικά τους και αναπτύσσουν τις σκέψεις τους για τα οφέλη που θα έχει στον αθλητισμό της περιοχής και ειδικά τα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ.

Δημήτρης Νικολάκης (αρχηγός Κηφισιάς)

Θεωρείς την επιλογή της περιφέρειας και ειδικά της Καλαμάτας ως καλή επιλογή για τη φιλοξενία του Final 4;
«Είμαι υπέρ της διεξαγωγής τόσο σημαντικών αγώνων στην Περιφέρεια, γιατί εκεί ο κόσμος δείχνει μεγαλύτερη αγάπη για τέτοιες διοργανώσεις. Όσο για την Καλαμάτα, δεν είμαι σίγουρος αν το γήπεδο είναι το κατάλληλο για ένα final 4, λόγω της μικρής του χωρητικότητας. Μην ξεχνάμε ότι εκτός της Κηφισιάς οι άλλες 3 ομάδες έχουν αρκετούς φιλάθλους που θα ήθελαν να δώσουν το «παρών» σ’ένα final 4.»

Έχει να φοβάται η διοργάνωση από συμπτώματα… οπαδισμού; Σε φοβίζει ότι θα βρεθούν φίλαθλοι μεγάλων ομάδων;
«Είναι κάτι που με φοβίζει αλλά ελπίζω να κυλήσουν όλα ήρεμα. Πάντως το βόλεϊ έχει δείξει μεγαλύτερη αντοχή σε τέτοια φαινόμενα και κρατά μακριά φαινόμενα βίας σε σχέση με άλλα αθλήματα».

Τι έχει χάσει και τι έχει κερδίσει το βόλεϊ από την οικονομική κρίση; Μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες στο άθλημα;
«Έχουν χαθεί τα ονόματα παγκοσμίου κλάσης που αγωνιζόντουσαν στην Α’1. Από την άλλη έχουμε κερδίσει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με αρκετές ομάδες από την Περιφέρεια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο”.

Που πιστεύεις ότι οφείλετε η καταπληκτική πορεία μέχρι στιγμής της Κηφισιάς στο φετινό πρωτάθλημα;
«Στη σωστή χημεία και την κατανομή ρόλων που υπάρχει στην ομάδα».

Μπορεί η Κηφισιά να επαναλάβει ό,τι έκανε η Νίκαια το 2003 στην Καλαμάτα που ήρθε ως άουτσαιντερ και πήρε το τρόπαιο;
«Η Κηφισιά έχει 25% πιθανότητες να πάρει το κύπελλο. Εμείς ερχόμαστε να πάρουμε το τρόπαιο και όχι για μια καλή εμφάνιση».

Τι θα δουν οι ντόπιοι φίλαθλοι και τα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες;
«Η Καλαμάτα είναι μια μεγάλη πόλη που αγαπά το βόλεϊ, δυστυχώς όμως δεν έχει μια ομάδα στην Α’1. Έτσι το final 4 δίνει τη δυνατότητα στους φιλάθλους του αθλήματος στην Καλαμάτα να παρακολουθήσουν από κοντά 4 από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Εύχομαι το γήπεδο να έχει αρκετά νέα παιδιά που θα εμπνευστούν από την εμπειρία του final 4 και στο μέλλον ίσως ασχοληθούν ενεργά με το Βόλεϊ».

Ποια είναι τα ατού της κάθε ομάδας και ποιο θεωρείς το φαβορί για τον τίτλο;
«Δίνω ένα μικρό αβαντάζ στον Ολυμπιακό λόγω εμπειρίας της ομάδας αλλά και λόγω του Ιορντάνοφ. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Κηφισιά έχουμε τις ίδιες πιθανότητες. Στην ΑΕΚ θεωρώ ότι ξεχωρίζει ο Τόρες και αυτός θα αποτελέσει το βαρόμετρο για το που θα φτάσει στο τουρνουά. Στον ΠΑΟΚ δεν ξεχωρίζω κάποιον παίκτη. Αυτό είναι και το καλό του στοιχείο ότι πρόκειται δηλαδή για ομάδα συνόλου και δεν στηρίζεται σε ένα ή δυο παίκτες».