Ενίσχυση στο ΚΕΠΕΠΨΥ με 40.000 ευρώ

Ενίσχυση στο ΚΕΠΕΠΨΥ με 40.000 ευρώ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης, χθες στο γραφείο του.
Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Ευάγγελος Σιδερέας, πρόεδρος του Δ.Σ. και οι επιστημονικοί συνεργάτες, Ρομάνα Μαϊόλι – Σπερώνη και Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, συζητήθηκε το έργο που προσφέρει το ΚΕΠΕΠΨΥ, το οποίο δραστηριοποιείται στη Μεσσηνία από το 1999 με προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία πάντα με τον ΟΚΑΝΑ.
Ο κ. Αργυράκης τόνισε την ανάγκη στήριξης του ΚΕΠΕΠΨΥ από όλους τους φορείς για το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει, ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ότι στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε πίστωση 40.000 για την ενίσχυσή του κατά το έτος 2014.
 
Ιστοσελίδα
Στο μεταξύ, μετά το πέρας των εκλογών θα γίνει η δημοσίευση της προκήρυξης για τις δύο (2) θέσεις επιστημονικού προσωπικού, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΕΠΨΥ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου.
Επίσης, το Κέντρο Πρόληψης απέκτησε ιστοσελίδα, η διεύθυνση της οποίας είναι: prolipsimessinias.gr.
Τέλος, σύμφωνα και με το τριετές επιστημονικό πρόγραμμα, τους μήνες Ιανουάριο –Φεβρουάριο – Μάρτιο έχουν γίνει οι ακόλουθες δραστηριότητες πρωτογενούς πρόληψης:
-Γονείς: 4 παρεμβάσεις (1 Βιωματική Ομάδα, 3 Σεμινάρια), όπου συμμετείχαν 122 άτομα.
-Μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 41 παρεμβάσεις (7 Βραχείας Παρεμβάσεις, 27 Εργαστήρια επικοινωνίας, 7 Βιωματικές Ομάδες). Οι παρεμβάσεις απευθύνθηκαν σε 699 μαθητές και έλαβαν χώρα σε 13 Δημοτικά Σχολεία (Καλαμάτα, Θουρία, Άρις).
-Παιδιά και Γονείς: 2 Εργαστήρια Έκφρασης και Επικοινωνίας, όπου συμμετείχαν 64 άτομα.
Επιπλέον, το Κέντρο Πρόληψης ανταποκρίθηκε σε 6 αιτήματα βοήθειας. Συνολικά έχουν γίνει 53 παρεμβάσεις, όπου συμμετείχαν 891 άτομα.