ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ
Της Βίκυς Βετουλάκη
Στην αξία της ψήφου για τις ευρωεκλογές αναφέρθηκε χθες ο βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές στη Μεσσηνία, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επισκέφθηκε την Καλαμάτα.
Ο κ. Λυκουρέντζος συναντήθηκε το πρωί με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ενώ το μεσημέρι προήδρευσε συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για τις ευρωεκλογές.
Βήματα προόδου
Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας τον καλωσόρισε ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης, Περικλής Μαντάς, ο οποίος τόνισε πως με τον κ. Λυκουρέντζο είχαν ταυτόχρονη πορεία, καθώς όταν ο ίδιος εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο κ. Λυκουρέντζος ανέλαβε τα καθήκοντα του γραμματέα του κόμματος. Πάντα, όπως είπε, είχαν καλή συνεργασία και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει στα όποια αιτήματα.
Ο κ. Λυκουρέντζος ξεκίνησε λέγοντας ότι πάντα στη Μεσσηνία έρχεται με τα καλύτερα αισθήματα, γιατί είναι ο τόπος του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για όσα είπε.
Ακολούθως, ο βουλευτής Αρκαδίας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το έναυσμα και κήρυξε την έναρξη του αγώνα για τις ευρωεκλογές και ήδη οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει ενημερωτικές επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα.
Υπογράμμισε, δε, ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες, που μπορούν να εργασθούν για την Ευρώπη και τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Μίλησε ακόμη για τον αγώνα και τις αγωνίες του πρωθυπουργού να παραμείνει η Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συνεχισθεί η ομαλή πορεία της. Επίσης, μίλησε για βελτίωση βήμα βήμα της οικονομικής κατάστασης, κι αυτό, όπως είπε, φαίνεται από το σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, από την ανεργία που έχει αρχίζει να παρουσιάζει μείωση και το ενδιαφέρον που δείχνουν επενδυτές.
Αξία ψήφου
Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι επιμένει στην αξία της ψήφου στη Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές, λέγοντας πως ο κόσμος δεν έχει κατανοήσει ακριβώς τι σημαίνει αυτό. Υπογράμμισε δε, πως πρέπει να ψηφισθεί και να εκλεγούν ευρωβουλευτές που θα συμμετέχουν σε παράταξη που έχει δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο. Γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να εκλεγούν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., διότι με τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις και τις νομοθετήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα τον κ. Κουμουτσάκο που είχε αναλάβει την εισήγηση για τα νέα διευρωπαϊκά δίκτυα.
Τόνισε ακόμη ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές υποστηρίζει την πορεία της χώρας μας για μια «Νέα Ελλάδα» και μια «Νέα Ευρώπη». Ζήτησε, λοιπόν, όσοι πιστεύουν στις αρχές και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, να ενισχύσουν τον αγώνα αυτό.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι ευρωεκλογές είναι παράλληλα και δημοσκόπηση για τη Ν.Δ., απάντησε ότι- όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας- η κυβέρνηση θα κριθεί μόλις ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της. Μάλιστα, σχολίασε πως στις ευρωεκλογές δεν κρίνονται μνημόνια και μέτρα. Τέλος, χαρακτήρισε το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος εσωτερικό τους ζήτημα, που δεν αφορά στην κυβέρνηση.
Καταλήγοντας, σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ περισσότερους ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για να μπορούμε να πάρουμε όσες περισσότερες αποφάσεις υπέρ της χώρας μας».