Ενδιαφέρουσα η ημερίδα για «αξιοποίηση καταγραφών υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων»


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διεξήχθη η ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση καταγραφών υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων προς την αειφόρο ανάπτυξη», το πρωί της περασμένης Κυριακής, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και σε επιλεγμένα πεδία (ελαιώνες της Μεσσηνίας).
Η ημερίδα ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό στοχεύοντας στην επιστημονική κοινότητα, σε εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους Δήμων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, μέλη συλλόγων και φορέων, επιχειρηματίες τουριστικού τομέα, γεωργούς, καλλιεργητές, νέους και όσους ενδιαφέρονται για την προβολή του τόπου τους.
Στόχος της ήταν η ανάδειξη τρόπων πολυεπίπεδης εκμετάλλευσης του ελαιώνα στο πλαίσιο της αειφορικής διαχείρισης, όχι μόνο στο πλαίσιο της αγροτικής παραγωγής, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό, την ιστορία κ.λπ. των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, καθώς και η δημιουργία περιβαλλοντικών μονοπατιών και υπαίθριων μουσείων, προαναγγέλλοντας τη συνεργασία ετερόκλητων προσώπων και φορέων, βασικά στοιχεία για την αειφόρο ανάπτυξη.
Να σημειωθεί πως πληροφορίες για τις καταγραφές των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Καλαμάτας: kpe-kalamatas.gr.