Δράστης ο πατέρας του 39χρονου στο φρικιαστικό έγκλημα στο Άστρος – Συνολικά 5 συλλήψεις (βίντεο)


Βίντεο με σοκαριστικές λεπτομέρειες

Ο πατέρας 75 ετών δολοφόνησε στο σπίτι με 3 πυροβολισμούς τον άτυχο γιό του – Πατέρας γιος είχαν διαφορές χρόνια

Μητέρα, θείος, θεία και γαμπρός οι συνεργοί

Για την υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 39χρονου στο Άστρος, το πτώμα του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα σε αυτοκίνητο, μίλησε πριν από λίγο ο ταξίαρχος Ανδρέας Αποστολόπουλος Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Πελοποννήσου.

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι τώρα η αστυνομία προκύπτει ότι ο πατέρας δεν έδρασε μόνος αλλά μαζί με αρκετά μέλη της οικογενείας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος).

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ο τραγικό έγκλημα ο κ.Αποστολόπουλος ανέφερε ότι ο πατέρας αρχικά θέλησε να παραπλανήσει τις αρχές λέγοντας ότι ο γιος του έφυγε με κάποιους αγνώστους.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού, στο Άστρος Αρκαδίας
Δράστης είναι ο 75χρονος πατέρας του θύματος, ο οποίος συνελήφθη και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, συγγενείς του θύματος, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση

Εξιχνιάστηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού. Η σωρός του είχε βρεθεί απανθρακωμένη προχθές (15.8.2014) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στο Άστρος Αρκαδίας, στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Για την εξιχνίαση του εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυψαν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Όπως προέκυψε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 75χρονος πατέρας του θύματος, ο οποίος και συνελήφθη. Κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις (4) ημεδαποί και συγκεκριμένα, η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος).
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 15.8.2014 το μεσημέρι, στο Άστρος Αρκαδίας, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, ο 75χρονος, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον 39χρονο γιο του, τον πυροβόλησε τρεις (3) φορές με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα ο 75χρονος), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη. Παράλληλα, η 67χρονη και η 70χρονη, προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριλήφθησαν στη σχετική δικογραφία.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι προαναφερόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Aκολουθεί βίντεο με λεπτομέρειες οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα στη σημερινή συνέντευξη τύπου από τον ταξίαρχο Ανδρέα Αποστολόπουλο Περιφερειακό Διευθυντή Ασφάλειας Πελοποννήσου και τον  Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σταύρο Κατσαντώνη.

πηγή: arcadiaportal.gr

http://youtu.be/T2EUKhIkOQU