Πρεμιέρα χθες για τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας στο μπάσκετ (φωτογραφίες)


Χαμηλούς τόνους αλλά στο βάθος… τετράδα και «πρωταγωνιστής»
Η εδραίωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού Καλαμάτας στα μεγάλα σαλόνια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αποτελεί γεγονός, καθώς οι «πράσινοι» έχουν κατορθώσει σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να συγκαταλέγονται στα κορυφαία σωματεία των τριών νομών της Ένωσης σε επίπεδο ανδρών, όμως τα όνειρα και οι στόχοι δεν έχουν τελειωμό για μια ομάδα που θέλει ν’ αφήσει το στίγμα της.
Κάτω από το συγκεκριμένο πρίσμα και με οδηγό το κλίμα οικογένειας και ομοψυχίας που επικρατεί σταθερά στους πράσινους, ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Τέντας την προετοιμασία του το Καλαματιανό σωματείο, που είναι η αλήθεια ότι επιδιώκει να κρατήσει χαμηλούς τόνους, τουλάχιστον αυτό φάνηκε στις πρώτες αναφορές του τεχνικού επιτελείου, όμως από την άλλη είναι υποχρεωμένο να ζητήσει τουλάχιστον την είσοδο στην τετράδα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει κάτι διαφορετικό, όταν διαθέτει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις, ικανούς να οδηγήσουν το τριφύλλι στην επιτυχία.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Γεωργακίλας ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει το ισχυρό σύνολο, αυτό που θα ζητήσει την είσοδό του στην πρώτη τετράδα για μία ακόμη χρονιά… «Κατ’ αρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς γιατί μας ταλαιπώρησαν είναι η αλήθεια, με περιπτώσεις όπως των Μανιάτη, Γερμανού, και να καλωσορίσω τα νέα πρόσωπα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η ομάδα λειτουργεί πρώτα σαν οικογένεια και μετά σαν αθλητικό σωματείο, και αυτό θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια. Είμαι χαρούμενος που βλέπω αθλητές ορεξάτους για προπόνηση και καλό μπάσκετ, και όλα αυτά θ’ αποτελέσουν αρχή για να ζητήσει ο Παναθηναϊκός την τετράδα. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια, προτιμώ να μιλώ με πράξεις και αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί μέσα από σκληρή δουλειά στο γήπεδο», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός των πρασίνων, που γνωστοποίησε στους παίκτες του το πρόγραμμα των προπονήσεων για την περίοδο της προετοιμασίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της «ψυχής» του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Βασίλη Μυλωνά, που αποτελεί το συνθετικό κρίκο διοίκησης και αγωνιστικού τμήματος… «Και εγώ από την πλευρά μου να ευχηθώ καλή χρονιά με καλό μπάσκετ και επιτυχίες για την ομάδα. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις λέξεις, παίζουμε πάντοτε για τη νίκη και θέλουμε να φθάσουμε ψηλά, σταθερά στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος».
Ν’ αναφέρουμε ότι στην πρώτη του Παναθηναϊκού βρέθηκε ακόμη ο πρόεδρος του μπασκετικού τμήματος Θανάσης Μακαρούνης, καθώς επίσης και μέλη του ποδοσφαιρικού τριφυλλιού, που εξέφρασαν τη στήριξή τους στη νέα προσπάθεια η οποία ξεκίνησε χθες.
 
Καλύφθηκαν και μάλιστα ιδανικά οι λιγοστές απώλειες
Αφήσαμε για το τέλος τους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους αθλητές. Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει και πάλι ισχυρό ρόστερ, με έμπειρους αθλητές, πλήρες σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Η διοίκηση και το τεχνικό τιμ κατάφεραν να καλύψουν κάποιες σημαντικές απώλειες, όπως των Φωτάκη και Φουρναράκου, φέρνοντας στην ομάδα αξιόλογους αθλητές. Πιο συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Παναγιώτης Παλαμίδης, Βασίλης Ζάγουρας (Αναγέννηση), Παναγιώτης Τσέκας (Ακάδημος), Γιάννης Μεϊμετέας, Στράτος Σαραντέας  (Πήγασος Μάνης), ενώ προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό και ο Κώστας Τζανετέας.
Όσον αφορά το υπάρχον ρόστερ, στην ομάδα της Καλαμάτας συνεχίζουν οι Βαγγέλης Γαρίνης, Παναγιώτης Τσαφόλιας, Γιάννης Σίσιου, Παναγιώτης Καφόπουλος, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιάννης Σταθάκης, Στάθης Σπηλιώτης, Γιάννης Αναστασόπουλος, Παναγιώτης Γερμανός και Βασίλης Μανιάτης. Οι Σταθάκης, Σπηλιώτης, Αναστασόπουλος, Γερμανός έλειπαν χθες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ο Μανιάτης εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση και θ’ αργήσει η ενσωμάτωσή του.
 
Συνεχίζεται η συνεργασία με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο
Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι το τριφύλλι διατηρεί τη συνεργασία με τον χειρουργό Ορθοπεδικό Γιάννη Γιαννακόπουλο, μέλος του ιατρικού τιμ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που θα βοηθά όποτε χρειάζεται στην αποκατάσταση των παικτών της ομάδας.

Του Νίκου Μπαλόπουλου