Κ. Μαργέλης: «Το 3ο πρόσωπο γνώριζε τις προθέσεις των δραστών»


«Βρισκόταν στην Καλαμάτα την ημέρα της διπλής δολοφονίας»
 
Την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα γίνει η αναπαράσταση της διπλής δολοφονίας του Κώστα Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη, στη Μάνη τον Αύγουστο, έκανε χθες σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Σγούρου, Κώστας Μαργέλης.
Ο κ. Μαργέλης ανέφερε αρχικά πως από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε από την ανακρίτρια Καλαμάτας να πραγματοποιηθεί αναπαράσταση του εγκλήματος, ώστε να δοθούν απαντήσεις σε εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες: «Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών Καλαμάτας, με βούλευμά του, δικαίωσε την οικογένεια Σγούρου και διέταξε να γίνει αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην πραγματοποίηση δύο τόσο ανατριχιαστικών εγκλημάτων, ώστε, αφενός, να διευκρινιστεί ο τρόπος τελέσεως των εγκλημάτων αυτών, όπως ποιος και με ποιον τρόπο ξαναγέμισε την κυνηγετική καραμπίνα και ενώ τα άτυχα θύματα είχαν πέσει στο χώμα από τους πρώτους πυροβολισμούς, έριξε τις χαριστικές βολές στα σώματά τους και, αφετέρου, για να διαπιστωθεί η ευθύνη τυχόν τρίτων προσώπων, οι οποίοι τους συνέδραμαν καθοιονδήποτε τρόπο, είτε στην τέλεση των αξιόποινων πράξεων είτε στην προσπάθεια συγκάλυψης αυτών.
Ταυτόχρονα, διατάχθηκε η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τρίτου προσώπου, συνδεόμενου με έναν από τους δράστες, ώστε να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του δράστη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μαργέλης επιβεβαίωσε ότι η εμπλοκή τρίτου προσώπου, συγγενούς του κατηγορούμενου ως δράστη από τον Κάμπο Μάνης, προκύπτει από συνομιλία των δυο τους στο διαδίκτυο, ενώ με έμφαση είπε για το τρίτο πρόσωπο: «Είναι σχεδόν  βέβαιο πως γνώριζε ότι θα τελεστεί το έγκλημα αυτό, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες και έχουν δοθεί και σχετικές καταθέσεις, ότι συνέβαλε στη διαδικασία απόκρυψης των ενόχων του εγκλήματος. Το γνώριζε και ενέκρινε την κίνηση αυτή που έγινε. Αποδέχθηκε την ημέρα του εγκλήματος να βρίσκεται στην Καλαμάτα».
B.B.