Όγδοη αναβολή της δίκης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Όγδοη αναβολή της δίκης για  τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Για όγδοη φορά αναβλήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης της διπλής δολοφονίας του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, από δύο –τότε- 19χρονους, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μετά και την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών, είχε ορισθεί για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2017. Ύστερα από αίτημα αναβολής που έγινε δεκτό ορίσθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης τον Οκτώβριο του 2018. Όμως και τότε η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και πάλι αναβλήθηκε για να εκδικασθεί τον Οκτώβριο του 2020. Τότε για άλλη μια φορά αναβλήθηκε με αίτημα της πολιτικής αγωγής και ορίσθηκε να δικασθεί το Φεβρουάριο του 2021, οπότε αναβλήθηκε εκ νέου με αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης.

Νέα αναβολή
Για έκτη συνεχόμενη φορά αναβλήθηκε και το Φεβρουάριο του 2021, με αίτημα αναβολής από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Νέα ημερομηνία ορίσθηκε για τις 6 Ιουνίου του 2022, όμως και τότε αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο.

Όμως, ούτε και σε αυτή τη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας στάθηκε δυνατό να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς κατατέθηκε αίτημα αναβολής από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ενώ απουσίαζε κι ένας συνήγορος υπεράσπισης.

Το αίτημα αναβολής έγινε δεκτό από τη έδρα του δικαστηρίου και νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίσθηκε στο επόμενο δικαστικό έτος και συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου 2023.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξης σε κάθε έναν.

Η υπόθεση, ως γνωστόν, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα από την αγριότητά της, τον τρόπο που τελέσθηκε και το νεαρό της ηλικίας των δραστών.

Της Βίκυς Βετουλάκη