Νέα αναβολή για Φεβρουάριο της δίκης για δολοφονία Σγούρου – Κομμάτη

Νέα αναβολή για Φεβρουάριο της  δίκης για δολοφονία Σγούρου – Κομμάτη

Για τέταρτη φορά αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης της διπλής δολοφονίας το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο από δύο –τότε- 19χρονους.

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, μετά και την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών, είχε ορισθεί αρχικά το Δεκέμβριο του 2017. Ύστερα από αίτημα αναβολής που έγινε δεκτό τότε, ορίσθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης τον Οκτώβριο του 2018. Όμως και τότε η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία για τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και πάλι αναβλήθηκε και επρόκειτο να εκδικασθεί χθες.

Μόνο που ούτε χθες εκδικάσθηκε, αφού κατατέθηκε αίτημα αναβολής από πλευράς πολιτικής αγωγής. Το αίτημα έγινε δεκτό και ως νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίσθηκε η 11η Φεβρουαρίου 2021.

Η υπόθεση συγκλόνισε όλη την Ελλάδα από την αγριότητά της, τον τρόπο που τελέσθηκε και το νεαρό της ηλικίας των δραστών.

Τον Αύγουστο του 2014 κι ενώ οι οικογένειες των θυμάτων είχαν δηλώσει την εξαφάνισή τους, τα άψυχα σώματα των δύο νεαρών βρέθηκαν πεταμένα σε ένα γεφυράκι στο δρόμο μετά τον Κάμπο προς Κέντρο.

Τα θύματα το προηγούμενο βράδυ είχαν συνάντηση με τους δύο δράστες, όπου ο 19χρονος  Καλαματιανός κατηγορούμενος τους πυροβόλησε με την καραμπίνα που είχε φέρει μαζί ο 19χρονος κατηγορούμενος από τον Κάμπο.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Β.Β.