Σήμερα εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Σήμερα εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό  οι δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας θα βρεθούν σήμερα οι δύο νεαροί που το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη (που τότε ήταν μόλις 19 ετών) σκότωσαν τον 26χρονο Καλαματιανό Κωνσταντίνο Σγούρο και τον 25χρονο Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μετά και την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών, είχε ορισθεί αρχικά το Δεκέμβριο του 2017. Από τότε, όμως, έχει αναβληθεί για διάφορους λόγους μέχρι σήμερα 6 φορές!

Άγρια δολοφονία
Η υπόθεση συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, από την αγριότητά της, τον τρόπο που τελέσθηκε και το νεαρό της ηλικίας των δραστών.

Τον Αύγουστο του 2014 κι ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έχουν δηλώσει την εξαφάνισή τους, τα άψυχα σώματα των δύο νεαρών βρέθηκαν πεταμένα σε ένα γεφυράκι στο δρόμο μετά τον Κάμπο προς Κέντρο.

Τα θύματα το προηγούμενο βράδυ είχαν συνάντηση με τους δύο δράστες, οπότε ο 19χρονος  Καλαματιανός κατηγορούμενος τους πυροβόλησε, με την καραμπίνα που είχε φέρει μαζί ο 19χρονος κατηγορούμενος από τον Κάμπο Μάνης.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Αποφυλακίσθηκε ο ένας
Η υπόθεση θα εκδικασθεί βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξης σε κάθε έναν.

Ο εισαγγελέας στην έφεσή του επισημαίνει ότι τόσο το είδος του εγκλήματος όσο και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες δείχνουν ωριμότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και επικινδυνότητα, ενώ ό,τι έκαναν δεν προήλθε από νεανική απερισκεψία και επιπολαιότητα, αλλά ήταν συνειδητή απόφαση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι, ο μεν Καλαματιανός ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή και παραμένει κρατούμενος.

Ο δε κατηγορούμενος από τη Μάνη, ο οποίος έχει αποφυλακισθεί, κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία.

Της Βίκυς Βετουλάκη