Νέα αναβολή της δίκης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Νέα αναβολή της δίκης για  τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Για έκτη φορά αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης της διπλής δολοφονίας, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο από τους δύο –τότε- 19χρονους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό μετά και την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών, είχε ορισθεί αρχικά το Δεκέμβριο του 2017. Ύστερα από αίτημα αναβολής που έγινε δεκτό ορίσθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης τον Οκτώβριο του 2018. Όμως και τότε η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και πάλι αναβλήθηκε για να εκδικασθεί τον Οκτώβριο του 2020, οπότε για άλλη μια φορά αναβλήθηκε με αίτημα της πολιτικής αγωγής και ορίσθηκε να δικασθεί το Φεβρουάριο, που αναβλήθηκε εκ νέου με αίτημα αναβολής από τη πλευρά της υπεράσπισης. Η δε νέα ημερομηνία είχε ορισθεί για χθες.

Νέα αναβολή
Και χθες όμως, για έκτη συνεχόμενη φορά, δε έμελλε να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, αφού αυτή τη φορά κατατέθηκε αίτημα αναβολής από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής λόγω ασθενείας συνηγόρου. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο και νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίσθηκε στις 6 Ιουνίου 2022.

Η υπόθεση συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, από την αγριότητά της, τον τρόπο που τελέσθηκε και το νεαρό της ηλικίας των δραστών.

Τον Αύγουστο του 2014 κι ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έχουν δηλώσει την εξαφάνισή τους, τα άψυχα σώματα των δύο νεαρών βρέθηκαν πεταμένα σε ένα γεφυράκι στο δρόμο μετά τον Κάμπο προς Κέντρο.

Τα θύματα το προηγούμενο βράδυ είχαν συνάντηση με τους δύο δράστες, όπου ο 19χρονος Καλαματιανός κατηγορούμενος τους πυροβόλησε, με την καραμπίνα που είχε φέρει μαζί ο 19χρονος κατηγορούμενος από τον Κάμπο.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξης σε κάθε έναν.

Της Βίκυς Βετουλάκη