Και έβδομη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Και έβδομη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου

Την οργή των συγγενών των δύο θυμάτων προκάλεσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η απουσία του ενός κατηγορουμένου, ο οποίος πλέον έχει αποφυλακισθεί, αλλά και η εκ νέου αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, η 7η κατά σειρά, για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη το καλοκαίρι του 2014.

Η υπόθεση έπειτα από αίτημα για διακοπή του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια αναβλήθηκε για τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε πιθανότατα θα έχει αποφυλακισθεί και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Κάθε χρόνο αναβολή
Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό μετά και την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών είχε ορισθεί αρχικά το Δεκέμβριο του 2017. Ύστερα από αίτημα αναβολής που έγινε δεκτό ορίσθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης τον Οκτώβριο του 2018. Όμως και τότε η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και πάλι αναβλήθηκε για να εκδικασθεί τον Οκτώβριο του 2020. Τότε, για άλλη μια φορά, αναβλήθηκε με αίτημα της πολιτικής αγωγής και ορίσθηκε να δικασθεί το Φεβρουάριο του 2021, οπότε αναβλήθηκε εκ νέου με αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης και ορίσθηκε για τον Οκτώβριο του 2021. Όμως, και τότε αναβλήθηκε με αίτημα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, λόγω ασθενείας συνηγόρου και ορίσθηκε για χθες 6 Ιουνίου. Όμως, ούτε τώρα στάθηκε δυνατόν να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε κώλυμα σε περίπτωση που η δίκη συνεχιζόταν και σήμερα, λόγω άλλης μεγάλης δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Αθήνα.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε αναβολή εκδίκασης, ορίζοντας νέα ημερομηνία στις 8 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και η αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου, εξόργισε τη αδελφή και τον πατέρα του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, αλλά και τον πατέρα και τη μητέρα του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου, οι οποίοι ζητούσαν δικαίωση για τους δύο νέους που χάθηκαν και καταφέρθηκαν εναντίον της απόφασης αποφυλάκισης του ενός κατηγορουμένου.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου