«“Ποιο τραγούδι θα βάλουμε αύριο; Ο δολοφόνος;” ρωτούσε τρίτο άτομο το 18χρονο δράστη»


«Ποιο τραγούδι θα βάλουμε αύριο; Ο δολοφόνος;». Τις φράσεις αυτές, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, της οικογένειας Σγούρου, χρησιμοποίησε συγγενής του 18χρονου δράστη από τον Κάμπο σε μεταξύ τους συνομιλία στο διαδίκτυο, μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του 26χρονου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη στη Μάνη.
Μιλώντας στο «Θ», ο κ. Μαντούβαλος τόνισε ότι αυτό αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο πως υπάρχει εμπλοκή κι άλλου ατόμου, πλην των δύο 18χρονων που έχουν ήδη προφυλακισθεί για τη δολοφονία, και δεν μπορεί να είναι μια τυχαία συνομιλία.
Στο μεταξύ, χθες το Συμβούλιο Εφετών Καλαμάτας με απόφασή του διέταξε την αναπαράσταση του εγκλήματος, καθώς η πολιτική αγωγή επιμένει πως τέτοιο έγκλημα δεν μπορεί να γίνει μόνο από τους δύο 18χρονους. Επίσης, διατάχθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για το χρονικό διάστημα πριν και μετά τη διπλή δολοφονία, του συγγενικού προσώπου του 18χρονου δράστη από τον Κάμπο.

Διπλό φονικό
Η δολοφονία των δύο φίλων στις 19 Αυγούστου συντάραξε όλη την Ελλάδα, όταν αποκαλύφθηκε πως ως δράστες κατηγορούνται δύο 18χρονοι με κίνητρο την αγοραπωλησία σκευασμάτων διατροφής, καθώς όλοι ασχολούνταν με το bodybuilding.
Το μοιραίο εκείνο βράδυ ο 18χρονος από τον Κάμπο μαζί με το 18χρονο φίλο του από την Καλαμάτα έκλεισαν ραντεβού στον Κώστα Σγούρο στο Πάρκο του Αλμυρού, με σκοπό να λύσουν τη διαφορά που είχαν για την αγοραπωλησία. Στο ραντεβού, όμως, ο 26χρονος Κ. Σγούρος πήγε με το φίλο του από τη Σάμο, που βρισκόταν στην Καλαμάτα εκείνες τις ημέρες, τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη.
Τα δύο θύματα έφτασαν εκεί με μηχανή, ενώ οι δύο 18χρονοι με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του δράστη από τον Κάμπο.
Ο 18χρονος από τον Κάμπο με το πρόσχημα να τους δείξει αυτοκίνητο προς πώληση, τους οδήγησε έξω από το χωριό Αλτομυρά. Εκεί, έπειτα από διαπληκτισμό του 18χρονου από τον Κάμπο με τον Κ. Σγουρό, ο 18χρονος Καλαματιανός πυροβόλησε με καραμπίνα που είχαν μαζί τους πρώτα τον Γ. Κομμάτη και μετά τον Κ. Σγούρο. Στη συνέχεια φόρτωσαν τα άψυχα σώματα στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου και, κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή, τα πέταξαν στο Οροβιανό γεφύρι, στο δρόμο μεταξύ Κάμπου και Γαϊτσών.

Αμφισβήτηση
Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του Κ. Σγούρου αμφισβητεί ότι οι δύο δράστες ήταν μόνοι τους και επιμένουν στη συμμετοχή τρίτου ατόμου. Μάλιστα, εδώ και καιρό οι δικηγόροι της οικογένειας, Κώστας Μαργέλης και Πέτρος Μαντούβαλος, έχουν ανακοινώσει πως έχουν καταθέσει στοιχεία στις Ανακριτικές Αρχές, ότι τουλάχιστον άλλο ένα άτομο γνώριζε τις δολοφονικές προθέσεις των δραστών.
Χθες το πρωί συμπληρωματική κατάθεση για το φερόμενο τρίτο πρόσωπο έδωσε στην ανακρίτρια Καλαμάτας ο αδελφός του δολοφονημένου 26χρονου, Γιάννης Σγούρος, συνοδευόμενος από τον κ. Μαντούβαλο.
Μετά τη συμπληρωματική κατάθεση, το Συμβούλιο Εφετών Καλαμάτας έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας Σγούρου και διατάχθηκε αναπαράσταση του εγκλήματος. Για το ζήτημα αυτό υπήρχε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα.
Επίσης, αποφάσισε και επί της διαφωνίας που υπήρξε μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας για ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένο συγγενή του 18χρονου δράστη από τον Κάμπο. Αποφασίσθηκε, δε, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του εν λόγω προσώπου.
Ο κ. Μαντούβαλος, μιλώντας στο «Θ», είπε πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, αποτελούν σπουδαία νίκη για την πολιτική αγωγή.
Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή τρίτου ατόμου, σημείωσε ότι πρόκειται για συνομιλία στο διαδίκτυο του 18χρονου δράστη από τον Κάμπο με συγγενικό του πρόσωπο, μία ημέρα πριν από τη δολοφονία.
«Είναι απορίας άξιο πώς αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει. Είναι δυνατόν να μιλάνε μεταξύ τους, μία ημέρα πριν από το έγκλημα και να λέει “ποιο τραγούδι θα βάλουμε αύριο; Το δολοφόνο;”; Δεν είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό; Έχουν μήπως μαντικές ικανότητες; Πώς είπαν τέτοιο πράγμα; Να δούμε, τελικά, πώς δύο άτομα κουβάλησαν δύο “βουνά”, τα σήκωσαν, τα φόρτωσαν και τα κατέβασαν στη χαράδρα; Η αναπαράσταση θα αποδείξει πολλά πράγματα», κατέληξε ο κ. Μαντούβαλος.
Σήμερα συνέντευξη Τύπου για τα ζητήματα έδωσε και ο έτερος δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Κώστας Μαργέλης.(δείτε εδώ)

Της Βίκυς Βετουλάκη