Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κερδίζει τους επισκέπτες


ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ»

Η αξία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας είναι γνωστή στους ντόπιους. Την κατανοούν, όμως, και οι επισκέπτες, με την έμπειρη ματιά. Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα του δημοσιογράφου Νίκου Γ. Ξυδάκη, στο περιοδικό «Γαστρονόμος» που κυκλοφορεί με την «Καθημερινή της Κυριακής». Το απόσπασμα που ακολουθεί, κατακλείει το κείμενο του κ. Ξυδάκη με τίτλο «Να ζήσουμε να γευόμαστε τα χρόνια μας», το οποίο δημοσιεύθηκε στο 100ό τεύχος του «Γαστρονόμου», φέτος τον Αύγουστο:
«(Μπουκέτο, μέλι, θυμάρι – τυχεροί όσοι τα γεύονται) Καλαμάτα. Με σορτς και καπέλα, εισερχόμαστε σε μία από τις ωραιότερες αγορές της Ελλάδας. Κατάφορτη, συγκρατημένα θορυβώδης, πολύχρωμη, νοικοκυρεμένη, εν μέρει υπαίθρια και εν μέρει στεγασμένη, πληθωρική.
Τα κορυφαία. Ένα. Το καταπληκτικό μπουκέτο: κολοκυθοκορφάδες τρυφερές, μερικά κολοκυθάκια, ολίγα φασολάκια, βλίτα, μαϊντανός, δυόσμος, όλα ολόδροσα, πλεγμένα με τέχνη ανθοδετική, ένα μπουκέτο έτοιμο για τη σύβραση: με ελαιόλαδο, στην κατσαρόλα. Δύο. Τα αιθέρια μυριστικά του Ταϋγέτου: τσάι, ρίγανη, θρούμπη, θυμάρι και λοιπά. Απλώς ακαταμάχητα. Τρία. Τα μέλια Ταϋγέτου: ανοιξιάτικα ποικίλης ανθοφορίας, έλατο, ρείκι, θυμάρι, φασκόμηλο, λακωνική πορτοκαλιά.
Όλα τα καλά της γης, εποχικά και ολόφρεσκα, είτε στους πάγκους των παραγωγών είτε στα καταστήματα, υπάρχουν και διατίθενται σε καλές τιμές στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας!».
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και, παρά τη βροχή, οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες περνούν από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας για την αγορά των αναγκαίων, με τα οποία θα μαγειρέψουν για την οικογένεια, για τους φίλους, για τον επισκέπτη από μιαν άλλη περιοχή. Η ποιότητα είναι άριστη, η ποικιλία μεγάλη, οι τιμές καλές, ο εφοδιασμός συνεχής.
Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Βιομηχανικά Σφαγεία – Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία (Βι.Σφ.Α.Κα. Α.Ε.), προέβη σε παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης της Αγοράς, που θα συνεχισθούν, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν.