Πληροφορίες της Ιταλικής τηλεόρασης για 4 νεκρούς στο γκαράζ του Norman Atlantic


Μία δυσάρεστη είδηση μετέδωσε πριν λίγο η ιταλική τηλεόραση RAI, η οποία ευτυχώς προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τη RAI υπάρχουν 4 νεκροί στο γκαράζ του Norman Atlantic. Το ρεπορτάζ βασίζεται σε μαρτυρία Τούρκου επιβάτη που είπε: «Είδα τέσσερις ανθρώπους νεκρούς, με τα ίδια μου τα μάτια, είμαι απολύτως βέβαιος, ήταν μπροστά μου. Ηταν τέσσερις οι νεκροί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, νομίζω, γιατί στο σκοτάδι δεν μπορούσε να δω καλά. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς έπεσαν στη θάλασσα. Είδα επίσης ανθρώπους που επέβαιναν ένα βάρκα και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα και δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτούς».
 
Το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την είδηση.

Στο μεταξύ η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων από το πλοίο “Norman Atlantic” στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma.

Στους 345 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Από αυτούς οι 94 είναι Ελληνες. Στο πλοίο περιμένουν ακόμη 133 άτομα.

Πηγή: Protothema.gr