Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την Alpha Bank


Διαμαρτυρία έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, για τη διακοπή συνεργασίας της Alpha Bank με συνεργαζόμενους δικηγόρους. Τη διαμαρτυρία έστειλε στον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλειο Αλεξανδρή, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το κατάστημα Alpha Bank Καλαμάτας
Ο κ. Μαργέλης σημειώνει ότι η Alpha Bank ζήτησε από τους συνεργαζόμενους με αυτήν δικηγόρους του Συλλόγου Καλαμάτας να της παραδώσουν τους φακέλους των υποθέσεών τους, με σκοπό την «κεντροποιημένη παρακολούθησή τους».
Ο κ. Μαργέλης παραθέτει στη διαμαρτυρία του το κείμενο της τράπεζας και σημειώνει: «Είναι βέβαιο ότι αυτή η ύλη θα προωθηθεί σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία, που έχουν αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των υποθέσεων όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρακτική αυτή είναι καταχρηστική και αντιδεοντολογική. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εκφράζει την έντονη αντίδρασή του σε ανάλογες πρακτικές τραπεζών και θεωρεί ότι η επικαλούμενη κάθε φορά αναδιάρθρωση της Νομικής Υπηρεσίας τους ή η δήθεν ανάγκη κεντροποιημένης παρακολούθησης των υποθέσεων, δεν αποτελεί σπουδαίο λόγο, όπως απαιτεί ο νόμος, για την καταγγελία σύμβασης συνεργαζόμενων δικηγόρων, αφού δε συντρέχει παντάπασι κλονισμός στο πρόσωπο του συνεργαζόμενου». 
Καταλήγοντας, ο κ. Μαργέλης ζητά από τον πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων να υπάρξει αντίδραση και να διερευνήσουν τη δυνατότητα προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ή σε οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο όργανο.