Πανελλήνια διάκριση για Μεσσήνιους φυσικούς, ελπίδες και για πανευρωπαϊκή

Πανελλήνια διάκριση για Μεσσήνιους φυσικούς, ελπίδες και για πανευρωπαϊκή

Με μια πανελλήνια διάκριση επέστρεψαν από τους 8ους πανελλήνιους αγώνες κατασκευών και πειραμάτων Φυσικών Επιστημών «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο προσκήνιο – Ευρώπη», οι καθηγητές Αριστ. Νικολαΐδης, Ελένη Λεμπέση, Γ. Κουτσουμπός (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά) και Διον. Καρούνιας (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας), για την εργασία τους με θέμα «Όταν το φάντασμα της όπερας πέρασε την πύλη της άμμου: μια ξενάγηση στο θαυμαστό κόσμο των κοκκωδών υλικών».
Τόσο η συγκεκριμένη εργασία όσο και οι υπόλοιπες από τη Μεσσηνία, παρουσιάστηκαν χθες το πρωί σε εκπαιδευτικούς του κλάδου στο χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας.
Όπως ανέφερε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Κων. Τρίκολας, η βραβευμένη εργασία, μαζί με άλλες 7 που επιλέχθηκαν πανελληνίως, θα συμμετέχει στο ελληνικό περίπτερο και θα διαγωνιστεί με αντίστοιχες άλλων εκπαιδευτικών από 28 χώρες στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο προσκήνιο – Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου.
Ο κ. Τρίκολας συνεχάρη τους συμμετέχοντες, αλλά και τους βραβευθέντες για την επιτυχία τους, σημειώνοντας πως αυτή ήρθε να προστεθεί στην ήδη καλή παράδοση που υπάρχει στη Μεσσηνία, καθώς στον περσινό διαγωνισμό η Μεσσηνία κατέκτησε τα 3 από τα 7 βραβεία.
Ευχήθηκε καλή επιτυχία και στο διεθνή διαγωνισμό, εκφράζοντας την πρόθεση να βοηθήσει στην οργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων στη Μεσσηνία, καθώς όλα αυτά καταλήγουν στους μαθητές.
«Μέσα από απλά καθημερινά υλικά παρουσιάζονται φυσικά, χημικά και γεωλογικά φαινόμενα και ό,τι δείτε θα μεταφερθεί στα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπόλοιπες εργασίες ήταν οι εξής:
-«Ένα πρόβλημα για σκάκι» με τους Ελένη Λεμπέση, Αριστ. Νικολαΐδη, Κων. Κοτταρίδη και Αιμιλία Σασαρώλη (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά), Διον. Καρούνια (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας) και Άννα Σωτηροπούλου (υπεύθυνη του ΕΚΦΕ)
-«Π1 και Α,ΠΑ: Μια προσέγγιση στη διδασκαλία των χημικών αντιδράσεων, των χημικών εξισώσεων και των στοιχειομετρικών υπολογισμών με πορτοκαλί και άσπρα μπαλάκια πινγκ πονγκ» του Παντ. Μπαζάνου (Γυμνάσιο Γαργαλιάνων)
-«Μοριακά μοντέλα – Δομές ενώσεων, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα» με τους Αιμιλία Σασαρώλη, Ελένη Λεμπέση, Αριστ. Νικολαΐδη και Κων. Κοτταρίδη (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά), Διον. Καρούνια (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας) και Άννα Σωτηροπούλου (υπεύθυνη του ΕΚΦΕ) και
-«Οι τηλεπικοινωνίες μέσα σε 3000 χρόνια άλλαξαν απλά μήκος κύματος» με τους Άννα Σωτηροπούλου (υπεύθυνη του ΕΚΦΕ), Διον. Καρούνια (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας), Ιωάννα Σπανού (του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας) και  Αριστ. Νικολαΐδη, Ελένη Λεμπέση, και Αιμιλία Σασαρώλη (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά).  

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου